Влюбена, изчезнала, сгодена

Нивата на любовта за една влюбена (и загубена) жена

0 коментара Сподели:

Любов, съществително. Дефиниция? Има повече, отколкото има за която и да е друга дума. Силна привързаност, самоотверженост в името на близък човек, предпочитание. "Всеки от нас, който някога е бил влюбен, може с радост или болка да разкаже, че не съществува някакво ясно дефинирано нещо като любовта", са думи на гениалния съвременен драматург Щефан Фьогел. А пиесата му

"Влюбена, изчезнала, сгодена" разглежда разноликата същност на най-великото чувство. Любовта.

Като майстор на съвременната комедия Щефан Фьогел ни хвърля в дълбоките ѝ води с леко детективско намигване. Тук любовта е закодирана в историята на една влюбена и сгодена жена – Дагмар Лудешер. Съвсем спокойно можем да я наречем "булката беглец" – тя изчезва именно на деня на сватбата си. Дали обаче нейният любим успява да я намери и по-важното – да я преоткрие? На тези въпроси и на най-логичния – "Защо тази жена изобщо бяга от сватбата си?!", ще получим отговори съвсем скоро. 

Този петък (5 юли) за първи път у нас ни очаква премиера на "Влюбена, изчезнала, сгодена", поставена от Елена Панайотова и изиграна от артистите на Театър 199 "Валентин Стойчев".

Вълнуващото въплъщение на Нона Йотова в Дагмар Лудешер и на Деян Ангелов във всичките ѝ мъже ще преобърне света ни както с неповторим хумор, така и с въпроси, които само великото изкуство може да постави на дневен ред. Героинята на родната актриса ще премине през огромна поредица от абсурди, за да разбере кое всъщност е най-важното за една връзка. И дори да се смеем от сърце на изгубеното ѝ умение просто да общува в отношението си с хората, осъзнаваме, че бавно сме се превърнали в същия човек.

Може ли любовта да ни помогне да се избавим от абсурда на съвремието? Съществува ли изобщо такова чувство в чистата си форма, когато не можем да си кажем две думи, без да се объркаме взаимно? Пиесата на Фьогел ще отговори на модерните ни терзания. "Влюбена, изчезнала, сгодена" танцува умело върху мелодията на сърцето ни. И там някъде, между страстта, разочарованието, надеждата, лудостта и шеметния живот на Дагмар Лудешер и нейните мъже стигаме до загубената истина в нашето битие.

Едва ли ще дефинираме любовта след "Влюбена, изчезнала, сгодена". Но нито Щефан Фьогел, нито Елена Панайотова искат да правим това. Единствено искат да ни накарат да потърсим смисъла в най-чистото чувство – обичта. От 20:00 на 5 юли ни очаква първата ни среща с "Влюбена, изчезнала, сгодена". Почти две седмици по-късно – на 18 юли, ще можем отново да се докоснем до сладко-солените емоции на влюбения (и загубения) човек. И дори финалът да ни обърка, той ще ни остави със силно чувство в цялото ни същество. Чувство за любов. 

Който цени театъра, цени живота

Лили Гелева: Храна за душата

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са бюти тайните на лятото

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *