Грами 2019 – с какво ще бъдат запомнени наградите

Без да броим появяването на Мишел Обама на сцената

0 коментара Сподели:

Грами наградите са едно от най-дългоочакваните събития за меломаните, а и честно казано – за всички любители на светските новини, които нямат търпение да разберат с каква рокля ще се появи тази година Лейди Гага, за да я оплюят. 61-вата церемония, която беше водена от Алиша Кийс, не мина без достатъчно материал за споделяне както за музикалните фенове, така и за почитателите на пикантериите. Ето няколко неща, с които тазгодишните Грами се отличиха.

Музикантите, които отказаха да пеят

Дрейк, Ариана Гранде, Кендрик Ламар и Чайлдиш Гамбино отказаха да излязат на сцената на тазгодишните Грами като част от шоу програмата. Това не е новина за феновете на музикантите, нито за никого, който следи случките от поп и хип-хоп света изкъсо.

Въпреки това, отказите им ще бележат тазгодишните награди още известно време.

Все пак да откажеш покана за изпълнение по време на Грами, за световния шоубизнес е съизмеримо с това да откажеш да пееш на Златния Орфей през седемтесетте у нас.

Дрейк, който не можа да се доизкаже

Не само че не пя на тазгодишните Грами, но Дрейк не можа дори да се изкаже докрай.  Музикантът присъства на наградите за първи път от 2013 насам и излезе на сцената за да получи наградата си за „Най-добра рап песен“ за God’s plan. Микрофонътму обаче беше спрян само няколко изречения след началото на речта му, а телевизионното излъчване превключи в режим на реклами. Продуцентите на Грами наградите явно са се обидили от думите на рапъра, че

никой музикант „няма нужда от това тук (наградите)“, след като има фенове, които отделят от времето си и средствата си, за да слушат музиката му.

Най-добрият рап албум е женски

За първи път в историята на Грами наградите триумф в категорията за най-добър рап албум отбелязва жена. Носителка на статуетката тази година е Карди Би за албума си Invasion of Privacy.

Най-добрата песен е рап

Още един момент от тазгодишните Грами беше „за първи път“.

Песента This is America на Чайлдиш Гамбино спечели в категория „Най-добра песен“, с което стана първото рап парче, оглавяващо категорията.

Песента спечели и приза за най-добро видео.

Ето още от категориите и победителите в тях:

Албум на годината – Golden Hour, Kacey Musgraves

Най-добър нов изпълнител – Dua Lipa

Най-добро поп/дуетно изпълнение – Shallow, Lady Gaga & Bradley Cooper

Най-добро рап изпълнение – King’s Dead, Kendrick Lamar, Jay Rock, Future & James Blake / Bubblin, Anderson .Paak

Пълния списък ще намерите на сайта на наградите.

 

Прочетете интервюто ни с краля на френското диско LifeLike.

Тази година Go Food&Drinks Awards отварят врати за официално афтърпарти.

Последвай ни в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *