5 сериала, които да не пропускаме през ноември

Вещицата Сабрина се завръща по-злокобна от всякога, а британците ни предлагат отличен английски трилър

0 коментара Сподели:

 

Ноември означава пукот на дърва в камината, стоплящо червено вино и събиране с приятели, без да е нужно да мърдаме от дома си. За този прекрасен месец, преди да дойде Коледата и чувството за вина за много изядена храна, сме ви приготвили една отбрана селекция сериали от стар, но и нов сорт, които да ни дават още повече приятни поводи да си спомним защо обичаме зимата.

1. „Смразяващите приключения на Сабрина“ / Chilling Adventures of Sabrina

Спомняте ли си странната комедия от 90-те с участието на Мелиса Джоун Харт в ролята на начинаеща вещица, която взима съвети от своите 500-годишни лели и си говори с котката Салем?E, вашите съвсем невинни спомени за тийнейджърката Сабрина ще бъдат напълно заличени от този злокобен сериал, целящ сякаш да разбие всичко детско в нас. Вдъхновен от ужаси като „Бебето на Розмари“ и „Екзорсистът“, тези серии идват точно навреме за дните след Хелоуин. В поредицата участва звездата от „Момчетата от Медисън Авеню“ Киърнан Шипка в ролята на Сабрина Спелмен: полувещица-полусмъртна, която се бори със злите сили, за да защити човечеството. Премиерата е на 26 октомври по Нетфликс.

2.  „Информаторът“ / Informer

Трилър с британски привкус и послевкус, който ще ни покаже как наистина действат агентите под прикритие в Лондон. Естествено, с много финес. Но и на моменти със страшна жестокост. Сериалът разказва историята на Раза, второ поколение пакистански потомък от източен Лондон (района, в който живеят и най-много българи), който е привлечен и обучен от агент на контратерористичните сили.

Ролята на Раза е да навлезе в дебрите на престъпния свят и да се свързва с хора, с които е просто невъзможно да се свържеш.

Опитвайки се да скрие своето тайно минало, агентът Гейб влиза в сътрудничество с един амбициозен партньор – Холи, чиято безкрайна любознателност обаче започва да се превръща в заплаха. В един свят, в който границите са заличени, а двете страни на войната определени, цената за живота на тримата главни герои става все по-висока и по-висока.

3. „Човекът във високия замък“ / The Man in the High Castle

За любителите на антиутопични военни филми това е едно наистина интересно предложение. Базиран върху едноименния роман на Филип К. Дик, сериалът проследява годините след Втората световна война. Действието в романа се развива в САЩ през 1962 г., петнадесет години след като страните от Оста са победили съюзниците във Втората световна.Нацистка Германия и Японската империя се борят кой повече да властва в Америка (сега вече Доналд Тръмп не ви изглежда толкова зле, нали?).

В сезон трети на поредицата отношенията между Райха и Империята продължават да бъдат обтегнати.

Двете суперсили са оплетени в яростно съперничество, фюрерът умира и Гьобелс, Гьоринг, Хайдрих и други висши немски офицери се борят за властта в Германия. На територията на САЩ сякаш се задава нова война.

4. „Елит“ / Elite

Един тийн сериал, който обаче може да допадне и на по-големите от нас. „Елит“ е нова поредица на Нетфликс, която разказва за ужасяващите неща, на които са способни понякога богаташките деца. Сюжет, който неведнъж е бил използван за подобни младежки сериали и филми. Този път различното е, че всичко започва заради едно земетресение. Заради природното бедствие три деца от т.нар. работеща класа са изпратени да учат в най-престижното и скъпарско училище в страната. Битката за оцеляване сред група разглезени тийнейджъри, получаващи винаги всичко и на всяка цена, е на път да доведе до фатални последствия.

5. „Златен живот“ / Aranyelet

И тъй като сме патриоти, няма да ви предлагаме само американски продукции. Ще ви предложим и нещо унгарско. И то с цели три сезона в програмата на HBO. Епизодите са базирани на финландския формат Easy Living. Те обаче са строго адаптирани към особеностите на пазара в Унгария. Още при излизането си през 2015-а сериалът се превръща в истински хит в страната, а неговите автори дори се хвалят, че задминава по рейтинг „Игра на тронове“. Епизодите проследяват приключенията и премеждията на семейство от елитната класа на унгарската столица. Съпрузите Миклоши и децата им живеят наистина царски. Бащата Атила е заможен и успешен предприемач. Майката Янка работи като доброволец в организация, дъщерята Мира е първенец на класа, а синът бунтар Марк е талантлив рапър. Животът им обаче е измама, постигнат с поредица нелегални действия.

Фамилията има огромен дълг към банката, а луксозната ѝ вила принадлежи на приятел мафиот.

Един ден Атила решава, че всичко това му идва прекалено много, и решава да заживее порядъчно и почтено. Това обаче не се харесва на семейството му, което е свикнало да живее охолно. Семейството е разцепено на две, но в крайна сметка и преди всичко, както знаем и по нашите ширини – кръвта вода не става, дори парите да ги няма.

Виж октомврийските ни предложения за сериали, които все още можеш да гледаш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *