5 тв шоупрограми, които да гледаме през август

През Джак Райън на Том Кланси и риалити тип „Изгубени”до сериал с Леброн Джеймс - ето какво ни предлага най-мързеливият месец

0 коментара Сподели:

Август не е точно месецът, който свързваме с нови тв сериали. Притиснати от лятната мараня, уморени от битката за „Еми“-та и подготвящи трескаво новия есенен сезон, създателите на продукции за малкия екран са „под прикритие“ за зрителския интерес. Но докато едни са се отдали на размишления с какво да привлекат рекламодатели от септември нататък, то други не се отказват да създават премиерни заглавия, които да се възползват от августовската суша и малка конкуренция. Ето и петте неща, с които да запълним месеца, ако вече сме взели своята плажна порция лято.

1. „Джак Райън“ – Tom Clancy's Jack Ryan

Ще е съвсем справедливо да кажем, че доскоро за нас Джон Кразински беше просто „Онзи, който игра в американската версия на „Офиса“.“ Тази година обаче за него беше доста успешна и след катo режисира кинохита „Тихо  място“, сега Кразински ще участва в нова екранизация на любимия на почитателите на шпионските трилъри образ на Джак Райън – агент на ЦРУ, създаден от писателя Том Кланси. Веднага обаче ще уточним, че сериалът на „Амазон“ не използва нито един от добре познатите ни романи, а

историята ни връща в първите години на Райън като ЦРУ аналитик – когато той е млад и зелен и се  занимава предимно с бумащина.

Това се променя, когато се натъква на следа за предстоящ атентат, който застрашава не само националната, но и световната сигурност. Така получава първото си опасно назначение на терен… а останалото, както се казва… е история. И то добра!

2. Karppi (Deadwind)

Ако си мислите, че скандинавските „ноар“ криминалета са погребани  и заличени след приключването на „Моста“, помислете отново и погледнете тази нова финландска криминална драма, която ще получи премиерата си този месец.

Детектив София Карпи се опитва да преживее скорошната злощастна смърт на своя съпруг, опитвайки се да се грижи сама за двама тийнейджъри.

В първия ден от завръщането си в полицията в Хелзинки Карпи получава задача да разследва смъртта на млада жена, която е намерена мъртва на строителна площадка. Карпи започва да се идентифицира с жертвата, което отключва серия от мистериозни събития, заплашващи да унищожат напълно живота ѝ. Нейния, както и този на близките ѝ.

3. „Бодигард“ – Bodyguard

Британският „Бодигард“ е за онези от нас, които любопитстват какво се случва зад „кулисите“ на политиката, определяща живота ни. Това е политически трилър, разгърнат през очите на един  бодигард, който работи на високо ниво. Той ни разкрива отблизо машинациите, определящи решенията на управляващите.

Попадаме в коридорите на властта чрез главния персонаж Дейвид Бъд (Ричард Мадън), бивш военен, на който е дадена задача да пази ключови политически фигури

– в този сезон  да охранява държавния секретар Джулия Монтаг. Разкъсван между своя дълг и политическите си вярвания, основната му задача – опазването на живота на поверения му амбициозен политик – става изключително трудна, а бодигардът се превръща в най-голямата заплаха на своята довереница.

4. „Магазинът“ – The Shop

В свое интервю за „Холивуд Рипортър“ звездата на „Лейкърс“, Леброн Джеймс, разказва за своя тв дебют в сериала на HBO “The Shop” така: “Това шоу е истинско, искрено, откровено. Ще ние чуете да говорим за какво ли не. А в тази ера на социални мрежи и какви ли не модерни телефони да разговаряш с някого вече си е истинско изкуство“. Първият епизод включва много известни спортисти, артисти, музиканти, тв водещи, включително Снуп Дог, Маверик Картър, Джон Стюарт.

Всеки епизод ще е с продължителност 30 минути и ще разказва за живота и забавните ситуации, които се случват в един бръснарски салон,

за отношенията между редовните посетители и за техните пълни с всякакви преживявания животи. „Когато бях дете, висях с часове в бръснарницата и слушах мъжете как разговарят за дрехи, спорт, музика, всичко… Така дойде идеята за този сериал… Искаме да се върнем към същината на истинските човешки отношения…“, разсъждава философски баскетболистът.

5. „Отшелници“ – The castaways

Странно е, че почти десетилетие и половина след култовия „Изгубени” никой не се осмели да направи нова подобна продукция. Сега чак ABC се престрашават да предложат алтернатива на един от най-добрите сериали на 2000 година, и то с риалити шоу.

То ще представи живота на 12 отделни личности, които се опитват да оцелеят на самотен индонезийски остров.

И за разлика от други подобни риалити поредици участниците нямат идея къде се намират другите отшелници, колко са те, нито пък имат представа как да стигнат до тях. Нарочно се правят препратки към „Изгубени”, като единственият начин участниците да си тръгнат от отдалечения остров е, като издържат достатъчно дълго или се откажат. Пребиваването на всеки отделен участник се снима документално, като се представят паралелни картини и от живота, който са зарязали. За разлика от „Сървайвър” тук всеки сам трябва да докаже, че има право да остане и зависи единствено от себе си, а не толкова от това дали някой го харесва, или е успял да победи на определено състезание. Най-голямото препятствие за „отшелниците” е не толкова липсата на храна и развалините, сред които са зарязани, а липсата на приятел до себе си.

А ако още пазиш детето в себе си, виж селекцията, която сме ти подбрали с филми за пораснали деца тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *