5 сериала, които да не пропускаме през юли

От сериал за куртизанки до историческа драма на BBC – лятото започва по-силно на екрана, отколкото навън

0 коментара Сподели:

Лятото започва разочароващо, но набира бързо сили като първи секс на 16-годишен тийнейджър. Ваканционният юли идва с поредна доза нови и интересни сериали, с които да убиваме време на плажа или в хотела, докато навън времето се прави на пиян английски турист на Слънчака.

1. Sharp objects – „Отворени рани“

Новият зловещ психотрилър на HBO „Отворени рани“, базиран на едноименния роман на Джилиан Флин, започва на 8 юли. Минисериалът от осем епизода разказва историята на журналиста Камий Прийкър, която след дълги епизоди на самонараняване най-сетне може да си тръгне от психиатричната клиника, в която си е „почивала“.

Бивша алкохоличка и емоционално нестабилна, Прийкър трябва да се прибере в малкия си роден град,

за да отрази драматичната история на две убити млади момичета. Опитвайки се да събере парчетата от този зловещ пъзел, на бял свят излизат шокиращи разкрития за обърканото минало на Камий, като в същото време тя започва да опознава малко по малко загиналите жени. Главната героиня се изправя срещу своите лични демони и страхове, само и само да разбере, че както казва добрият стар Линч, „совите не са това, което са“. Тази чисто нова драма със сигурност ще ви накара да настръхнете и да си спомните за чудовищата, от които като малки се страхувахме и на които твърде често позволявахме да излизат изпод леглото.

2. The Innocents – „Невинните“

Още една фантастична драма, този път на Netflix. Поредицата разказва за свръхестествената любовна история на Хари и Джун – двойка тийнейджъри, които се опитват да избягат от своите тиранични родители.

И двамата имат сили, за които не подозират, но които могат да ги разделят завинаги.

Децата започват едно приключение, в което да разберат повече за себе си, но и да разкрият злокобните тайни, потулвани години наред от родителите им. Един тийнейджърски бунт, през който сме преминавали всички и без да имаме способността да вдигаме камион във въздуха, да убиваме с поглед или да трансформираме един човек в друг.

3. Harlots – „Куртизанки“

С действие, развиващо се през 1763 година в Лондон, сериалът на „Хулу“ разглежда живота на секс работничките от годините, когато Темза мирише на смърт, канализация и отпадъци от мизерен живот. Лондон е мрачен и мръсен град, в който

жените могат да си изкарват прехраната по два начина – като проститутки или с богат жених.

Една на всеки пет жени избира първото. Градските бордеи са ръководени от жестоки и брутални „бизнесдами“, чиито методи не знаят жалост. В същото време отдадени „защитници“ на религиозните ценности настояват бордеите да бъдат затворени, а жадните за кръв полицаи нямат търпение да щурмуват наред. Сериите са вдъхновени от биографичните моменти на такива жени, документирани в „Дамите от „Ковънт Гардън“ и въпреки името всъщност поредицата си… е семеен филм. Преживяванията на тези „дами“ се разглеждат в живота им, далеч от мръсните чаршафи. И дори да липсва еротика за любителите на този вид сериали, ще се насладите на много сложни и интересни персонажи на фона на противоречивия XVIII век в Англия. Премиерата на първия сезон на сериала бе миналата година, а вторият сезон започва на 11 юли в Америка.

4. The Sinner – „Грешникът“

Грешникът е американски криминален сериал, базиран на романа на германската писателка Петра Хамесфар. Премиерата бе на 2 юли.

В първи епизод виждаме привидно щастлива домакиня, която се самоубива по ужасяващ начин насред живописния пейзаж на прекрасен плаж.

Следват едни тежки седем часа, в които готов на всичко детектив разкрива трагедиите в миналото на жената, подтикнали я да сложи край на живота си. „Грешникът“ си играе умело с похватите на американския тип мелодрама и находчивото мрачно европейско криминале.

5. Versailles – „Версай“

Ако сте изпуснали първите два сезона на тази уникална историческа драма на BBC, сте изпуснали много, особено ако сте се вълнували още от деца от дворцовите интриги и коварните убийства, които ни се разкриваха пред очите в приключенския свят на романите на Александър Дюма. Третият сезон на британския шедьовър

започва с бурните празненства на крал Луи XIV и придворните му, които празнуват победата на Франция

над холандците и техните съюзници. Във Версай се приветства император Леополд от Унгария и племенницата му Елинор. Личните амбиции на Леополд може да имат катастрофални последици за краля. Другият главен герой – Филип – се връща като военен герой, придружен от своите другари на фронта и най-близкия му приятел Гийом, който е награден от краля за смелостта му. Но въпреки всичко Гийом се връща и заварва нищета и мизерия сред „простолюдието“ като контраст на разгулния кралски живот, което го кара да се бунтува. Филип пък ще трябва да се занимае с разгадаването на мистерия за мъж със желязна маска. Стоплете си един чай и се насладете на този интригуващ британски сериал.

А ако ти се ходи на кино, виж на какво може да попаднеш.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *