5 сериала, които да не пропускаш през май

И тази пролет няма да мине без скандинавски драми и Бенедикт Къмбърбач в нов сериал

0 коментара Сподели:

От постапокалиптична драма с датски вкус до адаптацията на култовите книги за Патрик Мерлоуз, май месец идва с  усещане за Бенедикт Къмбърбач и голямото завръщане на "Декстър". Месечната ни селекция за сериали ще подмине този път култовото начало на втория сезон на "Дневниците на прислужницата" (защото за него няма нужда от думи), за да ви представим няколко не толкова популярни, но също така интересни тв поредици.

ДЪЖДЪТ / THE RAIN

"Мостът" вече ни липсва, затова веднага ви предлагаме нещо ново на скандинавска вълна.  А както е известно, на север вали много. Вали почти всеки ден. И можете ли да си представите по-ужасяващ сценарий от този за разпространението на опасен вирус, който буквално пада от небето върху нещастните хорица… и то чрез всяка капка дъжд. Шест години след като апокалиптичният вирус заличава почти всички жители на скандинавските страни, двама датски близнаци най-сетне успяват да изпълзят от спасителния бункер, за да проверят какви са останките от цивилизацията.

Присъединявайки се към група оцелели, те започват опасно пътешествие из изоставената Скандинавия,

със свободата да бъдат това, което винаги са искали да бъдат. Но наред с тази така ценна свобода на групата се налага да преживеят редица опасни изпитания по пътя им на оцеляване.

 В БЕЗОПАСТНОСТ/ SAFE 

Най-сетне отново на екран любимият ни Декстър (Майкъл Хол). Симпатичният рижавелко участва в обещаваща нова британска драма, където влиза в образа на хирурга Том. Лекар, който не може да преживее смъртта на съпругата си, починала преди около година. Том се грижи за две дъщери тийнейджърки в едно привидно идилично безгрижно градче.

Но когато едно от децата му изчезва при странни обстоятелства, Декстър разбира колко малко знае за своите близки.

И всъщност не сме ли всички така? Откриваме също така, че чувството за вина на Том е свързано с мистериозната смърт на жена му, като в осемте епизода драма  малко по малко пред нас се разкриват злокобните тайни, скрити и погребани заедно с жена му.

ПАТРИК МЕЛРОУЗ / PATRICK MELROSE 

Един от най-дългоочакваните нови сериали на HBO тази пролет!

В ролята на любимия ни литературен герой Патрик Мелроуз виждаме Бенедикт Къмбърбач. Любопитен факт е, че през 2013-а потребители на Reddit питат "Шерлок Холмс" кой е героят, който би изиграл с най-голямо удоволствие, и тогава неговият отговор бе именно главният герой от полуавтобиографичните книги на Едуард Сейнт Обин. Новелите се развиват в период от 60-те години на миналия век до началото на новото хилядолетие. Историята разказва за трудния и драматичен живот на бохема Патрик Мелроуз, който има късмета или липсата на късмет да е роден в богато, но доста объркано аристократично семейство. Истински изрод, бащата изнасилва системно сина си в продължение на години, а майка му гледа на случващото се с безразличие. След като пораства, Патрик се превръща в абсолютен плейбой, който смело и без да мисли за нищо, пие и друса, водейки живот на абсолютен бохем. Действието ще се разгърне от Франция през 60-те, Ню Йорк през 80-те до Великобритания в началото на нашия век. Проследяваме пътешествието на Патрик в опит да се върне към своята истинска същност.

ГОРЧИВО-СЛАДКО SWEETBITTER

Базирано на бестселъра на Стефани Данлър, "Горчиво-сладко" разказва историята на 22-годишната Тес, която пристига в Ню Йорк, жадна за нови преживявани, а едно от първите ѝ преживявания е да си намери работа в един от топ ресторантите на града. Мислейки си, че най-сетне е намерила стабилен доход,

Тес е бързо погълната от света на скъпото вино, наркотиците, приятно хапване и "емпирично изследване" на най-добрите нюйоркски барове.

Тес обаче ще трябва да се научи как да навигира из привидно приятелската и интимна обстановка на екипа семейство в ресторанта в Манхатън, като в същото време се забърква в опасна връзка със свой колега – бармана Джак, който може да се окаже истинска беда.

HARROW

Липсват ли ви "Кости" ? На нас – да, затова поглеждаме с надежда към австралийския сериал Harrow и чаровника Айон Гръфъд. Harrow разказва за патолог, който обича да се бърка в криминалните случаи на своите колеги детективи и да води собствено разследване за тях. Да, знаем, че като сюжет звучи доста познато, но за всички, които не могат да прежалят спирането на Forever, това ще е добра утеха.

Във всеки епизод има различен криминален случай и (разбира се) голяма тайна, която трябва да ни бъде разкрита.

Това разкриване обаче ще се случи постепенно, на фона на прекрасния и идиличен австралийски пейзаж. Няма да ни липсват и семейни драми, и любовни истории.

Ако си изпуснал априлската селекция сериали, сега е времето да наваксаш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *