5 филма, които да не пропускаш в Дом на киното тази седмица

Седмицата на любовта отбелезвяме в компанията на "Дом на киното"

0 коментара Сподели:

Седмицата на любовта посвещаваме на качественото кино. Отдаваме се на ретро романтика, а Дом на киното са нашите тайни съучастници. Изпълнили са седмичната си програма със заглавия, които няма как да получат „не“ за отговор, както и едно театрално представление за всички влюбени в театъра.

Телма

Фантастичният трилър на режисьора Йоахим Триер разказва историята на млада жена, която, влюбвайки се, постепенно открива своите свръхестествени способности. Продукцията е между Норвегия, Франция, Дания и Швеция и се определя като един от най-важните гей филми на годината.

Кога: 12 февруари, 20:45 часа (премиера)
Къде: Дом на киното
Вход: Купи билет тук

Лили Рибката

„Лили Рибката“  е магическа приказка за любов и фантастични герои. Лили е малко момиченце, което претърпява чудна трансформация, щом бъде погледнато в очите. В ролите на българската лента ще видиш Красимира Демирова, Калин Сърменов, Койна Русева, Татяна Лолова и Стоян Радев.

Кога:13 февруари, 16:30 часа (премиера)
Къде: Дом на киното
Вход: Купи билет тук

Най-мрачният час

Драмата разглежда истинската история в самото начало на Втората световна Война. Моментът, в който Уинстън Чърчил заема мястото си на министър-председател, решаващ съдбата на Европа. Ролите са поверени на Гари Олдман, Лили Джеймс, Бен Менделсон и Кристин Скот Томас.

Кога: 14 февруари, 16:05 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Купи билет тук

Призови ме с твоето име

Романтичната драма на режисьора Лука Гуаданино ще те пренесе в слънчева Италия. Лятото ще остане незабравимо за младия Емилио, а пейзажът, който ще видиш, е изпълнен с изкуство, храна и романтика. Спомен, който ще промени живота на героите завинаги.

Кога: 14 февруари, 21:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Купи билет тук

Февруари – театър в киното

Авторският спектакъл на Ованес Торосян ще бъде гост на сцената на Дома на киното. „Февруари“ разглежда консуматорското общество, в което живеем. В негов контраст е изоставането в изграждането на индивида като духовно същество – себеопознаващо се и търсещо по-дълбокия смисъл зад живота.

Кога: 15 февруари, 19:00 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Купи билет тук

Виж, колко добре познаваш човека до теб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *