Коледни пожелания и бисквитени целувки

Този коледен роман ще стопли и най-коравите сърца

0 коментара Сподели:

Искало ли ви се е да живеете в приказка? Само че не от онези, вълшебните, а съвременна приказка с щастлив край? Че кой не иска!

Именно на това залага и младата американска писателка Джени Хейл, когато написва романтичната история „Коледни пожелания и бисквитени целувки”. Дори само като чуеш заглавието, и ти става едно такова уютно, вкусно и благо на душата.

Сюжетът се движи от трима герои – младата самотна майка Аби, нейния шестгодишен син Макс и милионера Ник. Аби е медицинска сестра, която се грижи за бабата на Ник и в един момент дори обзавежда дома на старицата. Интериорният дизайн е голямата мечта на Аби и когато бабата урежда среща с нейния внук Ник, за да започне обзавеждането на неговото огромно имение за Коледа, Аби не може да повярва.

Милионерът Ник е работохолик, който купува и продава компании, и последното нещо, което го интересува, е как ще изглежда неговата огромна къща за Коледа.

Затова по препоръка на баба си наема Аби да се заеме с декорациите по случай семейното коледно парти.

Така започват да се развиват отношенията между Аби и Ник в духа на консервативните романтични традиции. Аби показва на Ник, че грижата за другия не е задължително да е материална (дори успява да откаже неговия подарък – ново ферари?!?), че по-важно е той да прекарва повече време с нея и малкия ѝ син, отколкото да я впечатлява със скъпи подаръци.

И така, в рамките на над 300 страници искаш още и още да живееш в един свят, където богаташите са млади, красиви и грижовни, самотните майки са талантливи Пепеляшки, които заслужено получават своя щастлив край, а всички са добри и се обичат, като преоткриват щастието на коледните дни.

„Коледни пожелания и бисквитени целувки” може и да не е висока литература, но е глътка „свеж въздух”, която толкова много ни трябва сега. Защото в свят на насилие и драма имаме нужда от мили жестове, от сърдечни думи, от пързаляне по чорапи с децата, от печене на сладкиши с дядо или от смях заради гирляндите от пуканки.

Тази книга ни припомня колко малко ни трябва, за да сме щастливи.

Една плаха, но истинска любов, повече време с близките хора и реализиран талант. Припомня ни колко е важно да цениш любимите си хора – защото любовта в книгата е и между родител и дете, между брат и сестра, между дядо и внук и дори между стопанин и котарак. И ни припомня мъдрите думи на Валери Петров: "За да му помагат като в приказките, човек трябва сам да е бил приказно добър".

Влезете в тази съвременна приказка и заслужено поглезете душата си. Вземете от нея пълни шепи с доблестни принципи. Защото Коледа е идеалното време да започнем да сме поне малко „приказно добри”.

За още книжни коментари и класации виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *