Джаз и листопади

Новият албум на Gregory Porter, посветен на Nat King Cole, е тук да озвучи есента

0 коментара Сподели:

Едва ли има по-подходящ саундтрак за есента от джаза… Онзи дълбок, докосващ душата джаз, който сякаш е прозвучал веднъж там някъде в миналото, но ехото му още пътува по земята. Онзи джаз, който свири в сърцата на нещастно влюбените, между листопади, дъждове и пълнолуния…

И въпреки че джаз легенди като Nat King Cole не са вече между живите, джазът си остава вечно жив благодарение на световни съвременни изпълнители като Gregory Porter. Съвсем скоро беше премиерата на новия албум на изпълнителя, който е посветен на легендарния музикант Nat King Cole и включва някои от най-великите му класики.

 

Шесткратен носител на ГРАМИ и един от най-популярните джаз изпълнители в световен мащаб, Gregory Porter нарича албума Nat "King" Cole & Me. Новите аранжименти на песните в албума са дело на Vince Mendoza и са изпълнени от филхармоничния оркестър на London Studio Orchestra и музикантите Christian Sands (пианист), Reuben Rogers (басист), Ulysses Owens (барабанист). Това е първият студиен проект, който Gregory Porter записва изцяло с оркестър.

В Nat King Cole & Me Gregory Porter пресъздава някои от най-обичаните класики на Nat King Cole, сред които Mona Lisa, L-O-V-E, Nature Boy, The Christmas Song, Smile, както и песента на Gregory от супер успешния албум Liquid Spirit – When Love Was King с нов аранжимент, вдъхновен от звученето на Nat King Cole.

Още от ранна детска възраст Gregory Porter е силно повлиян от музиката на Nat King Cole. В неговите текстове той намира утеха в трудни моменти.

„На пет или шест години музиката на Nat King Cole запълваше празнотата в мен. Баща ми не беше в живота ми и не проявяваше интерес към мен, не ме възпитаваше, а думите на Nat бяха уроците за живота, мъдростите и бащините съвети, от които се нуждаех“, споделя Gregory. „Той беше единствен по рода си, с уникален тембър и стил и остави след себе си въздействаща и запомняща се музика.“

Не успяваме да се сдържим и безгрижно си припяваме Smile:

Smile though your heart is aching
Smile even though it's breaking
When there are clouds in the sky, you'll get by…

Повече за премиерата на албума тук.

Още предложения за хубава музика, която обаче да слушаш на път, тук. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *