Веселба и лудост в Испания през 50-те

Огнената Пенелопе Крус в "Кралицата на Испания"

0 коментара Сподели:

Горещи страсти и голяма доза смях на снимачната площадка в Испания през 50-те. В комбинация с Пенелопе Крус получаваме филм , който ще те отпусне от ежедневните грижи и искрено ще те позабавлява – "Кралицата на Испания". Лентата тръгна по родните екрани на 16 юни. Продължение е на "Момичето на твоите мечти" от 1998 г. Това e последният филм на режисьора Фернандо Труеба. Той е носител на "Оскар" за най-добър чуждестранен филм ("Бел Епок") от 1994 г.

Историята в новия му филм се завърта около това, че холивудската звезда от испански произход Макарена Гранада се завръща в родината си, за да заснеме американския блокбъстър "Кралицата на Испания" в главната роля. Научавайки новината, режисьорът Блас Фонтиверос се връща след дълго отсъствие, за да се срещне с Макарена и някои свои стари приятели. Прибирайки се у дома обаче, той става жертва на режима на Франциско Франко. Това повежда действието към комични ситуации, обединяващи старите приятели от трупата с цел спасяването на Блас. Всичко това се случва, докато се заснема въпросният филм. Цялата какофония е съпроводена и от страстна любовна афера между звездата Макарена и един камерен техник. Можем да кажем , че филмът е цветен и си има от всичко. Отвежда те в света на киното от 50-те и показва как са се случвали нещата зад камера тогава.

Всъщност гледаш филм във филма, което е една страхотна предпоставка за комедия. За това допринася и езиковата бариера между американците, дошли да снимат, и испанската част от екипа. Диалозите на моменти ще те накарат да се смееш с глас.

Героите са темпераментни и големи симпатяги. Всеки има своя лична драма, а всички заедно – една обща, което прави филма чудесна комедия на ситуациите. Героинята на Пенелопе Крус, в чиито актьорски качества не можем да се съмняваме, е дръзка, емоционална, състрадателна и естествено много красива. С харизмата си тя успява да обедини всички около една обща цел и да помогне на стария си приятел.

Сценографията и костюмите във филма са автентични и внушителни. Докато го гледаш, изцяло се потапяш в атмосферата на 50-те години във фашистка Испания с привкуса на студийната система в Холивуд по същото време.

В подкрепа на препоръката ни да гледаш филма ето и неговите успехи:

Пет номинации за престижната испанска кино награда "Гоя", номинация за главна женска роля на Пенелопе Крус от Съюза на артистите в Испания. Официална селекция Берлинале 2017 г.

Къде и кога можеш да го гледаш?

Euro Cinema

28 юни (сряда), 21:30
29 юни (четвъртък), 14:00, 17:45

G-8 Cinema

27 юни (вторник), 21:30
28 юни (сряда), 19:45
29 юни (четвъртък), 11:30, 19:30

Влайкова

27 юни (вторник), 20:00
28 юни (сряда), 20:00

Одеон филмотечно кино

28 юни (сряда), 16:30
29 юни (четвъртък), 20:30

Следи програмата на кината за юли, ако до края на месеца не успееш за прожекциите. Филмът си струва да се види. Смехът е гарантиран.

А за още хубави филми, "Дом на киното" е твоето място.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *