Филмите, които ще те накарат да преосмислиш живота

За игрите на съдбата, любовта и смисъла на живота

0 коментара Сподели:

Какво по-хубаво от новия ден и новото начало?

В очакване на това утро героите от този филмов списък живеят добре, но не задълго. Животът невинаги е пълна купа с хубави бонбони, понякога хващаш марципана или този, чийто пълнеж ненавиждаш. Но тези личности имат много по-сериозни проблеми, особено с подлите игри, които съдбата им е приготвила.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ (STRANGER THAN FICTION)

Животът на Харолд не е толкова вълнуващ. Всяка сутрин става, измива с точни и монотонни движения зъбите си, връзва вратовръзката си и пресича към автобуса, който спира точно до работата му. Ежедневието му е от работа вкъщи и обратно. Той е данъчен инспектор с много добра памет и математически умения. Но в един типичен ден, след като се събужда и отива в банята да измие зъбите си точно толкова пъти, колкото вчера, женски глас започва да описва всяко едно негово движение. По-ужасяващото за Харолд е, че женският глас обявява неговата смърт. Но чий е този глас и какво е предвидила съдбата на така отчаяния данъчен инспектор? Ексцентричен и различен, филмът ще ви запознае с нетипична история за игрите на съдбата.

Виж повече: 5 култови трилъра, които ти смразяват кръвта

АКО САМО (IF ONLY)

Любовта е готова за много жертви. Това доказват влюбените Пол Никълъс и Дженифър Лав Хюит със своята история. След катастрофа любимата на Иан Саманта е загинала, а той страда за нея ужасно. Животът му без нея няма смисъл, но и не вижда как ще излезе от тази дупка. Той се моли единствено да си я върне, но не знае как. Би жертвал дори себе си, за да може да живее тя. Само предизвиква съдбата и чака тя да му даде шанс. А ако имаш един момент, достатъчен ли е да спасиш най-важното нещо в живота си? А ако този момент се повтаря, но все нещо ти пречи да успееш? Любовта не познава граници, но обича да скача от мостове заради любимия. Филмът е за непоправими романтици, които искат да изгледат още една велика любовна история.

КОСВЕНА КРАСОТА (COLLATERAL BEAUTY)

Уил Смит се появява отново на големия екран, за да ни научи на важните уроци за живота. Стожерът този път се справя с най-голямата загуба – на малката си дъщеричка. Въпреки че е собственик на голяма рекламна агенция и е успял лидер, не е на себе си. Всеки ден пише гневни писма до Любовта, Смъртта и Времето, но без отговор. Неговите партньори в компанията обаче не харесват това, че Хауърд е зарязал бизнеса си. Затова скрояват план да продадат агенцията зад гърба му и да го изкарат луд с неговите стремежи за общуване с несъществуващи величини. След няколко дни Хауърд започва да среща не кой да е, а Любовта, Смъртта и Времето – добре облечени и уверени в своята роля да отговорят на страдащия баща. Но какви са отговорите им и как Хауърд ще разбере кое е най-важното нещо в живота?

Когато съдбата ти е подготвила предизвикателства, сякаш навън слънцето се скрива зад гъсти, сиви облаци и въздухът, наситен с напрежение, може да се среже с нож.

Но колкото и да бягаме, то къде ще стигнем, ако пред нас улицата е задънена?

Посоките ни трябва да се променят, но първо нека преосмислим кои са важните неща в живота.

6 феминистки сериала и изводите от тях

Кефиш се на Stranger Things? Виж какво мислим за сериала

Търсиш още вдъхновение? Последвай ни в Instagram

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *