Музикален съпровод: Част 16 / Season Finale

С коя песен изпращаме 2016-та?

0 коментара Сподели:

След 3 дни всички почваме да драскаме 7 върху 6-цата всеки път като се наложи да пишем някъде датата. Има някаква символика, защото с живеенето механизмът не е много по-различен. Пишеш нещо, то се оказва грешно, драскаш отгоре верния отговор, който в началото не си личи много, но след няколко повторения почва да се изяснява. Та следващите парчета този път имат общ знаменател – лето 2016-то, което е кратно на супер много съдбовни моменти, въпросителни, удивителни, точки. Слагаме тук едно музикално двуеточие и започваме да броим наобратно.

Simply Red – You Make Me Feel Brand New
2016-та беше най-турболентна ми година евър. Година, изпълнена с препятствия, предателства и разочарования, които неизбежно водят до отрезвяване и житейски уроци. Година, в която рестартирах почти от нулата и някъде на не повече от 23% батерия започнаха морските пътешествия и срещи с нови хора. Една такава среща ми даде заряд да премина в нормален режим и да продължа напред. Музиката също беше постоянно с мен и настроенията ми и сред тоновете тракове, които извъртях през тези 12 месеца, "You make me feel brand new" остави най-сериозен отпечатък в мен. С началото на следващата година преминавам всички граници, скачам в дълбокото на Карибския океан и плажните партита на BPM фестивал. Viva Mexico. Viva la vida loca!

Rihanna – Diamonds (Acoustic version)
Наскоро ми казаха, че съм емоционален егоист. Поводът за изказването беше това, че месеци след като се омъжих все още не искам да споделя нищо от деня, в който най-голямата ми любов се пренесе в друго измерение. Може би е суеверие, може би е суета, не знам как да го нарека, но всичко, което преживях тогава, беше толкова хубаво, че сякаш инстинктивно поисках да го запазя само за себе си, да го превърна в емоционален оазис, към който да се връщам при всеки труден момент. Ще споделя с всички обаче песента, на която с Р. изтанцувахме първия си танц. Космическо преживяване. Текстът казва всичко, което аз не мога, музиката, дрезгавината в гласа на Риана и той. Още ме побиват тръпки при мисълта.

Find light in the the beautiful sea
I choose to be happy
You and I, You and I
We’re like diamonds in the sky
You’re a shooting star i see
A vision of ecstasy
When you hold me, i’m alive
We’re like diamonds in the sky

Alexander – Truth
Всички се оплакват от тази година, а аз… имам доста да й благодаря. Минах през толкова етапи, кожи (преносно и буквално, средиземноморското слънце не прощава), маски, места, плажове (!), летища, краища, начала, въпроси, отговори, страхове, битки и… повечето ги спечелих, а за всичките ми загуби с пълна сила важи клишето "Всяко зло за добро". През 2016-та завърших няколкогодишен курс по губене, падане по гръб и признаване на провала. И няма такъв, който да не ме е отвел към нещо по-добро.
На прага на новогодишния КПП стоя с почти същите хора, които винаги са ми били ценни, а онези, които се оказаха менте, сами си заминаха – и добре, че ги пуснах! Направиха място за най-ценния до мен.
И в заключение държа да подчертая, че всичко е супер преходно и нищо не си струва нервите и енергията. Единственото, в което се съдържа абсолютно целият смисъл, е да обичаш и да бъдеш обичан в замяна. Другото е дим.


 

Стругаре – Америка
Като цяло цяла година ми беше Нова година, а въпросът беше един през цялото време: Накъде отиваш? На-къ-де? Може й да нямам разтърсващи емоционални преживявания, но поне насъбрах ебаси и историите за разказване, а и се появи един много сериозен агент, който разтърси хип-хоп сцената у нас. Супер як флоу, някво берлинско тъмно излъчване и баси името – СТРУГАРЕ! Нямам нерви да пиша повече тъпотии, така че живи, здрави и кеф да има! 2017-та е добре дошла, ше има огромна софра…

George Michael – Spinning The Wheel
Изпращам една прекрасна 2016- та година и посрещам 2017- та с нова надежда. Колелото на живота продължава да се върти и ние с него.

Виж какво слушахме предния път.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *