\“Съюзени\“ ли са Брад Пит и Марион Котияр?

Любов като на кино... отново?

0 коментара Сподели:

В последните няколко месеца най-тиражираните имена в света на хайлайфа и седмото изкуство са тези на Брад Пит и Анджелина Джоли. Настъпилият изненадващ за всички разрив в на пръв поглед перфектната любов между любимата двойка на Холивуд веднага породи съмнения относно причината за края на тяхната приказка. Така, както навремето Анджи открадна Брад от любимката от „Приятели” Дженифър Анистън, докато двамата снимаха „Мистър и мисис Смит”, погледите бяха насочени към партньорката му в новия им филм „Съюзени”  Марион Котияр. Звездата на френското и световното кино трябваше да дава интервюта и да обяснява, че между тях няма нищо освен чисто професионални отношения, както и впоследствие се оказа. И докато жълтите булевардни медии се занимават с личните драми на актьорите, филмът тази седмица дебютира по родните екрани.

Носещ магията на класиката „Казабланка”, осемнадесетият филм на режисьора визионер Робърт Земекис, „Съюзени” е  история за шпионаж и любов и доколко тази любов може да бъде истинска. Поставяйки я под съмнение, героите са изправени пред избора да се доверят на собствените си инстинкти или на любимия човек, погазвайки правилата, като залагат собственият си живот на риск.

Годината е 1942 в окупираното от нацисти Френско Мароко, където канадският офицер Макс Ватан (Пит) е пратен на опасна мисия в Казабланка. Там той се среща с фиктивната си съпруга,

шпионката на френската Съпротива  Мариан Босежур (Котияр), успяла да спечели доверието на нацистите и превърнала се в  душата на компанията.

Впечатлен от нейната способност да се потопява в образ и да печели симпатии, неусетно Ватан се влюбва в своята партньорка. Непосредствено преди покушението срещу немския посланик, при което шансовете им да се измъкнат живи не са в тяхна полза, двамата се отдават на чувствата си. Секс сцената в колата насред силна пясъчна буря е може би тази, около която се създаде шумът за нещо повече между актьорите извън снимачната площадка.

След събитията в Африка и измъквайки се живи от мисията, Ватан отправя своето предложение за брак и двамата се преместват в Лондон, където две години по-късно се радват на щастлив семеен живот и на малката си дъщеричка. Ала в шпионските игри никога нищо не е такова, каквото изглежда.

Макс получава информация, че неговата съпруга може би всъщност е двоен агент.

Сянката на съмнението се прокрадва и така започва играта на надлъгване. Фокусът от войната се пренася върху личната история и може ли Макс да докаже за себе си и пред службите, че любимата жена и майка на детето му е невинна, като в същото време тя не трябва да разбира, че той я подозира. Спомняйки си, колко е добра в преструването, като тя самата му е споделяла, че е толкова добра, защото го прави да изглежда истинско, героят на Брад Пит има 72 часа да открие цялата истина за това, коя всъщност е неговата съпруга.

„Съюзени” се опитва да улови духа на онази ера и без съмнение успява да предаде усещането. Стилните, изчистени костюми, красивите кадри, в които режисьорът незабележимо е вмъкнал специалните ефекти, които са му слабост, и изкусният сценарий на Стивън Найт са елементите, които заслужават вниманието ви. Неостаряващият Брад Пит и носителката на „Оскар“ Марион Котияр – двама красиви актьори, които се вписват перфектно в онази епоха, изпълняват ролите си достатъчно правдиво, така че да повярваме, че са добре обучени шпиони , които не биха се поколебали да прибегнат до крайни действия, ако случаят го изисква. И макар ситуиран по време на Втората световна война, филмът освен престрелките, експлозиите, насилието и всичко останало, съпътстващо в онова размирно време, ни показва и живота извън войната, време, в което хората са се забавлявали така, сякаш няма да дочакат утрешния ден.

Тук можеш да разгледаш истината за човешките драми на големия екран.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *