Музикален съпровод: Част 2

Петъчни музики от къщата на Go Guide

0 коментара Сподели:

Не сме от хората, които чакат уикенда, за да го ударят на живот, танци и най-вече на хубава музика, затова и предстоящата работна събота не ни събаря. Пускаме ти някоя и друга мелодия, с които да отключиш по-горен level на светоусещане. Събираме музикалните си парчета в Хамбара, по фестивали, в Гърция, вкъщи и къде ли още не и сглобяваме един доста як фон за готвене на новия брой. А в гайдската кухня се готви само с подбрани продукти и тук-там някоя тайна съставка. Stay tuned!

Няма нищо по-хубаво от лошото време е казал някой меланхоличен човечец, който цяла седмица умира от кеф и слуша дъждовна музика. Та така и аз. Тия дни въртя разни мелодично отнесени рок банди, като New Order, The Cure, The Kooks, Morrissey, Stone Roses и накрая на работния ден свършвам в Хамбара. Най-често пусканият трак е на Suede – Stay Together. Напоследък преоткривам брит музиката и се влюбвам отново и отново.

Гласът на Саманта Урбани е завладяващ, а свободата и наивността на парчето са ми истински любими. Слушам го, защото беше първото, което си пуснах сутринта по препоръка на Youtube, и сега няма отърване от него.

Не съм голям brit pop listener, обаче тук говорим за класика. Обичам деликатното What the F… да ми гали ушите, понякога в особено точни моменти. Винаги има на кого да изкрещиш You’re Unbelievable, за добро или за лошо. Това парче ми е големият надуваем (в слушалките) пояс, с който си плавам из неизбежния bullshit – сигурна рецепта как да се задържиш над нещата.

По-здрав за всички, които са забравили, че утре са на работа! Ще се помолим за вас. Иначе супер  як кавър на Duran Duran. Голям фен съм им след един Exit 2015. Яж, пий и се моли!

Ако искате да се запознаете със Сюзан, ще бъде тази вечер в клуб „Жул Верн“.

Най-доброто парче за пътуване! От 10 дни не съм спрял да го слушам в колата и обикалям Гърция с него. Пусни си го на слушалки!

Ред Хот са ми като добър приятел, който, колкото и дълго да не съм чувал, знам, че е някъде там и ме чака да го потърся, когато имам нужда от него. В момента съм на Scar Tissue.

Миналия петък наоколо звучеше това.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *