FESTIVAL GUIDE VOL.5: BOOM

Един от най-големите псайхаделик фестивали в света

0 коментара Сподели:

11-18 АВГУСТ / € 125 БИЛЕТИ / BOOMFESTIVAL.ORG

 

Привет на всички festival goers!

Остава една седмица до един от най-големите псайхаделик фестивали в света – Boom Festival в Португалия.

Да, това не е поредният техно фестивал с добре познатите ни имена и световни величия в областта на техното, а фестивал, който се старае да предостави все повече възможности за интеракция между публиката и артистите.

При едно отваряне на сайта се забелязва грандиозността и неизмеримото величие на въпросното събитие.

Толкова комплексен фестивал, че абсолютно всичко е организирано, за да може посетителите през целите 7 дни да изпитат едно друго културно измерение. Важно е да се отбележи, че събитието се провежда веднъж на всеки две години.

Фестивалът е международен и от тази година вече има своя апликация, чрез която може да планираш предварително къде и кого може да слушаш, видиш, да гледаш филми, участваш в дискусии с организаторите и още прекалено много други неща.

HOW TO GET THERE

Не е толкова лесно да се стигне до мястото, но това е част от приключението. Хора от целия свят се събират в Португалия и съответно е препоръчително да резервираш предварително абсолютно всичко – самолети, влакове, автобуси и т.н.

Фестивалът предлага транспорт с автобуси от двете главни летища – Мадрид и Лисабон. Пътят е еднакво дълъг и от двете места. Boom Bus-ът е директен транспорт от летището до самия фест и струва 60 евро в двете посоки.

Много хора обаче намират разни други начини, за да стигнат до фестивала. Доста актуално преживяване е пътуването на стоп. Мнозина вдигат палче и рано или късно стигат до там. Чувал съм, че в Испания през август не е най-приятното място за стоп, но всеки сам решава според личния си бюджет.

Други начини за придвижване може да включат влак до Кастело Бранко и от там shuttle bus. Някои българи залагат на пътуване с кола през цяла Европа, а други правят комбинации от полет до Барселона и след това използват carpooling, което е доста нашумяла услуга в европейските държави за коопериране между пътуващи.

ACCOMODATION

Много актуални са типитата, които се предлагат за няколко човека, имат дори и отделна баня. Това се явява нещо като луксозен хотел за хипита.  Типитата, естествено, са sold out.

Най-разпространено е къмпингуването, което фактически се практикува от по-голямата част от посетителите.  Разказвали са ми, че може да видиш хамаци на доста необичайни места.

ARTISTS & STAGES

Един артист или една сцена ли бе да ги опишеш? Безкрайно много артисти от цял свят, които са свързани с псайхаделик културата, но е важно да отбележим, че сред тях има и българи – Kliment & Cinnamint.

Може да погледнете програмата по-детайлно на следния линк: https://www.boomfestival.org/boom2016/program/

Както може да забележите, този фестивал не е само музика.

TIPS & TRICKS

Доста мои приятели са ми казвали, че са прекарвали супер забавно, докато са пътували на стоп преди и след фестивала, но ако сте работещ човек и времето е ценно, най-добре е да си резервирате абсолютно всичко необходимо като транспорт. Много е важно да го направите, защото на място няма никакви транспортни билети.

Пожелавам успех на всички, които искат да преживеят една фестивална реалност, която е различна от тази, която са виждали до момента. Аз се отправям натам след седмица и съм доста развълнуван от факта.  P.L.U.R.

FESTIVAL GUIDE VOL.4: REWORKS

Още фестивали за TO DO листа ти в това лято!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *