ВРЕМЕ Е ЗА БЛОКБЪСТЪРИ (ЧАСТ 2)

Какво да очакваме по кината през лятото

0 коментара Сподели:

Лятото тепърва започва, а има толкова много филми за гледане. Ето едни от големите заглавия които ни очакват в кинозалите през най-слънчевият месец от годината.

Легендата за Тарзан

Юли започва с дивашкия рев сред африканската джунгла на един герой на повече от 100 години. Новият филм за „Белокожия”- както се превежда името му, ще се опита да ни предложи нещо извън познатата история за Тарзан, като тук той ще се завърне обратно към маймунските си корени, след като се е опитал да бъде цивилизован гражданин, но дивото зове и животинското отново се пробужда в Джон Клейтън, лорд Грейсток, за да спаси любимите си хора и животни от алчните колонизатори.

Режисьорът на последните филми за Хари Потър – Дейвид Йейтс, е заснел това зрелище, на което ще можем да се насладим и на големият екран в IMAX залите. В ролята на Тарзан ще се превъплъти Александър Скарсгаард, познат на телевизионните зрители от сериала „Истинска кръв”.

За ролята си на човека, отгледан от маймуни, Скарсгаард се е поизпотил във фитнеса, защото истински е впечатлил екранната си партньорка Марго Роби, която е любимата му Джейн Портър. Двукратният носител на „Оскар”, винаги симпатичният Кристоф Уолц, влиза в ролята на лошия – белгийски капитан с нечисти намерения, който стои зад цялата тази схема на завръщането на нашия герой към животинската му природа.
 

Премиерната дата за България е: 01.07

 

Стар Трек: Отвъд

Капитан Кърк отново застава на командния стол на космическия кораб „Ентърпрайз“, повеждайки колоритния си екипаж на 5-годишна мисия към изследване на най-отдалечените и неизследвани краища на Космоса, където са атакувани от нов, мистериозен извънземен враги озовали се на непозната планета без индикации, че някой може да ги спаси. Но вселената е голяма и спасение дебне отвсякъде, тъй че не отписвайте любимите герои, които са изпадали не за първи път в безизходна ситуация.

След като пое кормилото на един друг „малък” междузвезден филмов проект, Джей Джей Ейбрамс тук поема продуцентската роля, а режисьорските задължения са поверени на Джъстин Лин, отговорен за „ъпгрейдването” на последните няколко филма от поредицата „Бързи и яростни”.

Ненавременната смърт на Антон Йелчин, който играе руския корабен навигатор със силен акцент Чехов, ще накара много от зрителите, фенове на поредицата вече 50 години, да изгледат филма с известна тъга в очите от нелепата загуба на младия актьор.

Премиерната дата за България е: 08.07

 

Ледена епоха: Големият сблъсък

Мани, Диего, Сид и компания се завръщат на екран в поредното приключение, в което отново ще ни забавляват с абсурдните ситуации, в които попадат, предизвикани заради не кой да е, а от може би най-любимия второстепенен герой, катерицата Скрат.

Планетата е под обстрел на метеорити и спасението на цялата позната флора и фауна е в лапите на странното трио и техните животински приятели. Пригответе си усмивките и  се срещнете с любимите герои, които ни радват вече 15 години, дано и с тази пета част традицията продължи.

Премиерната дата за България е: 15.07

 

Ловци на духове

Да пресъздадеш обичана класика за новото поколение не е лесна задача, особено като се има предвид културният феномен, който предизвика с появата си през 80-те оригиналният филм за четиримата неочаквани герои. И тъй като сме в 21-ви век и светът е узрял достатъчно, за да се разчупят стереотипите, тук в ролята на ловците на духове, борещи се с паранормалното, са едни дами с опит, натрупан в американското съботно комедийно шоу SNL.

Мелиса Маккарти, Кристен Уиг, Кейт Маккинън и Лесли Джоунс ще трябва да ни накарат да забравим за екипа, воден от Бил Мъри, който ни избави от нашествието в нашия свят на всякакви призраци, духове и караконджули.

Трудна работа, но нали има една приказка, че жените са по-добри от мъжете в нещата, с които се захващат, така че на нас зрителите ни остава да отсъдим дали режисьорът Пол Фийг и екипът му са успели да ни предложат едно кино преживяване, което дори и да не е на висотата на класиката, то поне да е уловило духа на забавлението, с което сме го запомнили.

Премиерната дата за България е: 29.07

 

Джейсън Борн

Ролята, която превърна Мат Деймън в екшън звезда. Дълго време му отне, за да се завърне към иконичния персонаж, и неколкократно беше обявявал, че е приключил с образа на Борн, но ето че 9 години по-късно и заедно с режисьора зад първите три филма Пол Грийнграс отново в екипа, имаме нов филм за професионалния убиец с изгубената памет.

Вече наясно кой е и за какво се бори, Джейсън Борн излиза на светло във време, когато светът е по-нестабилно място, отколкото е бил преди, особено след разкритията на Едуард Сноудън, които преобърнаха представите ни за това, доколко всъщност сме непроследими. Междувременно нова програма е създадена с цел да го залови, докато той се опитва да открие всички отговори за миналото и семейството си.

Преследвания по улиците на Берлин, Лондон и Лас Вегас ни очакват в екшън-шпионския трилър, като в актьорския състав личат имената на  тазгодишната носителка на „Оскар” Алисия Викандер, големия Томи Лий Джоунс и лошото момче на френското кино Венсан Касел.

Премиерната дата за България е: 29.07

АКО СИ ПРОПУСНАЛ ПЪРВАТА НИ СЕЛЕКЦИЯ ОТ БЛОКБЪСТЪРИ, ВИЖ ТУК

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *