JAMESON ПРЕДСТАВЯ: ЛЮБИМИТЕ ФИЛМИ НА КРИСТИНА СИМИДЧИЙСКА

Модният редактор на списание EVA сподели с нас какво обича да гледа

0 коментара Сподели:

Кристина Симидчийска е моден редактор на списание EVA, но спокойно може да работи и като селекционер на филмови събития заради дълбокия интерес към класически и стари филми и сериозното постоянство, с което поглъща всичко интересно в програмата на българските и световните фестивали.

Изгубени в превода
Lost in Translation

Този филм (и гениалната импровизация с финалната сцена на Бил Мъри) успя да създаде една от най-големите мистерии в съвременната кино история, а именно какво по дяволите прошепна Мъри на Скарлет?!? И как така след всяко гледане на „Изгубени в превода“ отговорът е различен.

Трилогията на Ричард Линклейтър
Before Sunrise, Before Sunset и Before Midnight
 

Колко по-автентична дисекция на любовта може да откриете от история, развиваща се в продължение на 18 години заедно с реалното порастване на героите? Хоук и Делпи са безцеремонно честни в прехода на емоциите – красиви и безгрижни на старта на 20-те и с цялото (не)спокойно приемане на несъвършенствата след 40-те.

Хърли-бърли
Hurlyburly

Цинична комедия и адаптация на едноименната пиеса на Дейвид Рейб със страхотен актьорски състав, която някак идеално отговаря на моментното ми настроение. Всички говорят едновременно, всеки казва, че разбира, но всъщност никой никого не чува. Познато?

Кланът Тененбау
The Royal Tenenbaums

Харесвам филми, които някак небрежно и завинаги открадват от киното някоя фриволна идея, а след това никой повече не може да я използвазаради страх от набеждаване вплагиатство. Кланът Тененбаумизобилства от такива- от стилистиката на главните герои и невъзможния декор до репликите и цялата гама ала Уес Андерсън.

Само любовниците остават живи
Only Lovers Left Alive

Филм, замислен като любовна история, подготвян близо осемгодини от Джим Джармуш, Тилда Суинтън и Том Хидълстън, със съвършено изпипана естетика на всеки кадър, криеща много лични референции за всеки един от тримата- любими книги, музика, портрети и дори митове и суеверия. Неслучайно Суинтън го определи като златен етикет Джим Джармуш. Също така заявява, че ако вампиритедействително съществуват, то Джармуш със сигурност е един от тях, а доказателствaта във филмографията му са повече от очевидни: Мистериозният влак, Дух куче: Пътят на самурая, Кафе и цигари.

ВИЖ КАКВО ГЛЕДА ЕДНА ОТ ЗВЕЗДИТЕ В ТВ СЕРИАЛА ПОД ПРИКРИТИЕ


Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *