ПОСЛЕДНО 10 ЗА ТАЗИ ГОДИНА

Ден преди новата година, фойерверките гърмят за най-новото от избрани музикални имена

0 коментара Сподели:

Ехо… Има ли някой?!

Ден преди Големия взрив искрено се радвам, че тази статия ще остане на ваше разположение и след него. Т.е. надявам се. Защото по стар ориенталски обичай подозирам, че по-голямата част от усмихнатите и позитивни хора у нас ще си пръснат кашоните… Е, да, все пак са празници! 

Миналия вторник ви предложихме анкета, ох, крайно соц звучи, сори… втори опит…

Миналият вторник ви срещнахме с 6 прекрасни личности от музикалните среди в България и те любезно ни предложиха техните 2 песни от 2015.

От доста време насам ситуацията в българската музикална индустрия (ако изобщо реално функционира) прилича на подвикванията в задръстване на светофара на „Гешов” и „България”. От единия край някой байовец възбудено крещи: „К’ъв си ти, бе?!”, а от другото платно дочува: „Ти ‘наеш ли кой съм аз!”. (Благодарности на Насо Русков – Babyface Clan, за добрия пример. Днес, 30 декември – Mixtape 5 A-Side, вие си знаете 😉 ) Но, пичове, хм, хайде да се усмихнем, да помислим, да работим и да уважаваме усилията на всички. Нека се опитаме да дигнем глава от собственото си канче и в канчето ни да се опитаме да се появи идеята за някакво обединение.

А музиката… Тя е за всички и Нейно Величество Публиката дава крайната оценка. Ако тя е различна от нашите представи, тогава може би и в нас има частица вина, но и възможност и стимул да обърнем двубоя във Fergie Time.

Следващия път – по-добре!

Новата Музика Тази Седмица! #Go Music ! Последно 10 за тази година.

Започваме с Ангел Ковачев и новия му видеосингъл „Празнуваме“ с експлозивното включване на GOPETO.  Ех, как добре пасна с интрото на статията, брей… Музиката и аранжиментът са на Ангел, а лириките са и на двамата изпълнители. Добра комбинация, отлично имидж видео от Радостин Събев – Шошо (Sky Brothers), позитивно настроение, но и важни послания, споделени с усмивка. Съвсем по вкуса ми, а, надявам се, и по вашия…

На 27 декември канадската супер звезда The Weeknd сподели чрез twitter профила си два нови трака, за които има заслуга. Първото е комбото му с Future – рапърът от Атланта, Джорджия, който, предполагам, е известен на почитателите на хип-хоп музиката. Парчето е със заглавие ‘Low Life’ и звучи като дебютните идеи на Abel Tesfaye отпреди няколко години. Изпълнителят, който сам се определи като „негрото с косата”  (в сингъла ‘Tell Your Friends’, The Weeknd пее: ‘I’m that nigga with the hair, singin’ ‘bout poppin’ pills, fuckin’ bitches, livin’ life so trill’) очаква с нетърпение 19 февруари 2016, когато ще научи колко Грами награди ще получи за 26-ия си рожден ден като подарък от Академията на патерица. Момчето, което на 17 излязло от къщи за един уикенд и така и не се е върнало, има 7 цели опита! 

И за финал The Coral от Ливърпул, които през март 2016 година ще се завърнат с чисто нов дългосвирещ запис – ‘Distance Inbetween’. На 26 декември, Boxing Day за англичаните (вторият ден на Коледа, когато се отварят подаръците) The Coral представиха официално на своите фенове ‘Chasing The Tail of a Dream’. Видеото е подчертано психеделично, с минималистични ударни и акцент върху бас линии, записани сякаш в края на 70-те.

Бонус тракът тази седмица е новото парче на Анимационерите – ‘Bar Good’. Зверско! Гигантите се завръщат…

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *