ТИЧАЙ КЪМ ТЕАТЪРА

Кого и какво ще видиш на сцената тази седмица

0 коментара Сподели:

Много е хубаво, когато се събират няколко почивни дни. Можеш да избягаш от града, да се срещнеш с приятели, да се отдадеш на срещи с хубави филми и книги, да обикаляш кафета, паркове и заведения и да правиш всичко онова, за което не ти стига делникът. Ако обаче най-много обичаш театъра и нямаш търпение да свърши работният ден, за да се запътиш към близкия театър, можеш да си избереш някое наше предложение. За жалост някои театри все още са на летен режим и не са открили сезона, но пък тези дни има такива изкушаващи предложения, за които би било добре да имаш машина на времето, но в случай че не притежаваш такъв, поне може да си избереш някоя постановка от нашите предложения.

„ДОН ЖУАН“
24 СЕПТЕМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК), НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, 19:00 ЧАСА

„Дон Жуан“ е възхитителен спектакъл на Александър Морфов, в който пищността на сцената, стилната актьорска игра и постоянните дуели с любовта, света и себе си са брилянтно съчетани. Представлението е фокусирано и върху онази невъзможност, която човек може да изпита, когато не може да се насити на любовта, но е съпътстван от жаждата за обич.
Постановката е наградена с АСКЕЕР за поддържаща женска роля (Рени Врангова), режисура (Александър Морфов) и за най-добро представление. През 2007 „Дон Жуан“ печели и награди ИКАР за най-добър спектакъл, режисура (Александър Морфов) и за поддържаща мъжка роля (Захари Бахаров).
За нашето пътуването в света на дуелите и страстите са се погрижили Деян Донков, Захари Бахаров, Велислав Павлов, Ана Пападопулу, Милена Аврамова, Теодора Духовникова, Рени Врангова, Жорета Николова, Валентин Ганев, Валери Йорданов, Юлиан Вергов, Пламен Пеев, Руси Чанев, Филип Аврамов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Слав Бистрев, Лидия Инджова, Уляна Чан/ Владислава Николова.
Ако на 24 септември нямаш възможност да бъдеш в Народния театър, гледай представлението на 16 октомври от 19:00 часа.

„КРАСИВИ ТЕЛА“
24 СЕПТЕМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК), МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР „НИКОЛАЙ БИНЕВ“, 19:00 ЧАСА

Под режисурата на Владимир Люцканов Силвия Лулчева, Антоанета Добрева – Нети, Искра Ангелова, Нона Йотова, Стефания Колева и Кристина Янева се превъплъщават в образите на шест жени на около 30. Действието се развива в Ню Йорк и една негова зимна и мразовита вечер, в която шестте жени се събират да празнуват бременността на една от тях.
Можеш да се насладиш на красивите тела на шестте прекрасни актриси и на 15 октомври от 19:00 часа.

„ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА“
24 СЕПТЕМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК), ТЕАТЪР „СОФИЯ“, 19:00 ЧАСА

Бранислав Нушич създава „Госпожа Министершата“ през 1931г. Лилия Маравиля се раздава на сцената, създавайки образа на героинята, която просто един ден се събужда, чудейки се как да свърже двата края. Озовава се в министерските селения и започва да се изкачва по стъпалата на приказката за стълбата.  Постановката донася ИКАР на Лилия Маравиля за нейното всеотдайно влизане в образа на Министершата. 
За този четвъртък остават малко билети, но можеш да гледаш спектакъла и следващия месец на 2 октомври (петък), 14 октомври (сряда) и 27 октомври (вторник) от 19:00 часа.

„ОМАЙНА НОЩ“
25 СЕПТЕМВРИ (ПЕТЪК), НЕЗАВИСИМ ТЕАТЪР, 19:00 ЧАСА

Кое е онова нещо, което може да превърне една обикновена нощ в незабравима и омайна? Срещата с вълнуващи непознати, разбира се. А когато те са затворничка в петдневен отпуск (Мария Сапунджиева), водещ на хитово тв предаване (Асен Блатечки) и келнер с утежнена биография (Юрий Ангелов) и действието се развива в бюфета на гарата, между два влака за Париж, между три човешки свята и един споделен момент, тогава значи магията със сигурност ще се случи.
Велко Кънев претворява оригиналния текст на Жозиан Баласко по начин, който да те разсмее и развълнува.
Можеш да гледаш „Омайна нощ“ и на 26 септември и 3 октомври от 19:00 часа.

„КЪЩАТА НА ГНЕВА“
25 СЕПТЕМВРИ (ПЕТЪК), ТЕАТЪР „ВЪЗРАЖДАНЕ“, 19:00 ЧАСА

Осем жени са затворени в една къща. Те са принудени да живеят в траур. Дамите трябва да обърнат гръб на удоволствията и радостите, които познават. Представлението представя любовта като копнеж и мираж и забранения плод като нещо, заради което могат да бъда погубени животи. На сцената стремежът към свободата, гневът, роден в самота, и копнежът по любовта се държат за ръце. Режисьор и сценограф е Диана Добрева, а музиката на Петя Диманова озвучава спектакъла и го прави цялостен и завършен.
Осемте жени, които се борят с демоните вътре и извън себе си, са изиграни от Георги Златарев, Жана Рашева, Ивет Радулова, Донка Аврамова, Николина Янчева, Филипа Балдева, Лиляна Шомова и Яна Кузова. Алесия Балдева е техният малък и скъп ангел.
Представлението има 4 номинации АСКЕЕР, както и награди от други театрални фестивали.
Други дати, на които можеш да гледаш представлението: 6 октомври и 27 октомври от 19:00 часа.

„АЛО, АЛО“
26 СЕПТЕМВРИ (СЪБОТА), ТЕАТЪР „ВЪЗРАЖДАНЕ“, 19:00 ЧАСА

В събота можеш да се посмееш с нещо забавно и нещо любимо. Преди да си помислиш, че има пиеса по сериала, ще отбележа, че малцина са наясно с факта, че текстът за постановката е създаден преди самия сериал. На сцената се разиграват множество комични случки, можеш да се насладиш на толкова чудни и странни персонажи, които са родени, за да забавляват. В малкото френско градче Нувийон Рене, Мими, Ивет и останалите култови персонажи те очакват!
За доброто настроение на сцената се грижат актьорите, дръзнали да скочат в любимия сюжет на „Ало, ало“: Свежен Младенов, Мира Върбанова, Ивет Радулова, Яна Кузова, Филипа Балдева, Анатоли Лазаров, Донка Аврамова-Бочева, Роберт Янакиев, Георги Златарев, Даниел Цочев, Христо Ботев, Йосиф Сърчаджиев, Емил Добрев, Мартин Смочевски, Йордан Ръсин, Димитър Захариев, Николина Янчева.
Гледай постановката и на 9 октомври или 23 октомври от 19:00 часа.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *