ИМАМ БИЛЕТИ ЗА ТЕАТЪР

Кои постановки да избереш тази седмица

0 коментара Сподели:

Да. Лятото определено ни помахва за сбогом. Есенните дъждове се настаняват по улиците, театрите започват все по-активно да пускат представления за новия сезон и остава още много малко, за да тръгнем всички към тях. Тази седмица предстоят още по-красиви мигове от сцените.
Ето какво ти препоръчваме, ако и ти цяло лято си бил подложен на „театрален глад“.

„ЧИНЕЧИТА“
15 СЕПТЕМВРИ (ВТОРНИК), ТЕАТЪР 199, 20:00 ЧАСА

Любимото и винаги гостоприемно „театрално мазе“ този път ще те пренесе на едно мнооого далечно и отнесено пътешествие – ще минеш през Италия, през Фелини, през киното и романтиката на Рим. „Сърцето на европейското кино“ – така е познато киностудиото Чинечита. В този свят на мечтите са се реели майстори като София Лорен, Джина Лолобриджида, Марчело Мастрояни, Роберто Бенини. В Чинечита има и театър. Със 199 места. Именно софийският Театър 199 пък е мястото, на което ти можеш да попътуваш във времето и да се изгубиш сред магията на Чинечита. За това пътешествие ще се погрижат участващите в постановката, а именно Стефан Мавродиев, Виктория Колева и Милко Йовчев.
Ако по някаква причина на 15 септември си зает и нямаш време да отскочиш до Рим, то знай, че можеш да се насладиш на вълшебството и на 24 октомври от 19:30 ч.

„КОНТРАБАСЪТ“
16 СЕПТЕМВРИ (СРЯДА), НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, 19:30 ЧАСА

Смело мога да заявя, че „Контрабасът“ е един от най- вълнуващите моноспектакли, които могат да бъдат създадени някога! Звучи ти прекалено силно? Трябва да гледаш Валентин Ганев и сам ще се убедиш в думите ми. Това е представление, което е празник на музиката, джаза, контрабаса, живота на един музикант, неговите бири и плочи, неговия свят, от който ставаш част и ти. Любовта и омразата на един творец към неговия контрабас. Предимно любовта, разбира се.  Оригиналният текст е на великолепния Патрик Зюскинд и Валентин Ганев по вълшебен начин претворява всяка дума и раздава всяко парченце от душата си. Аплодисментите накрая са толкова вълнуващи и нестихващи, че ще поискаш да останеш там и да живееш, сгушен до контрабаса!
Ако по много уважителни причини на 16 септември си зает, задължително си освободи 29 септември (вторник) и изживей „Контрабасът“.

„МАДАМ МИШИМА“
16 СЕПТЕМВРИ (СРЯДА), ТЕАТЪР СОФИЯ, 19:00

„Мадам Мишима“ е монодрама за ценители! Елена Алексиева посвещава представлението на великия японски писател Юкийо Мишима. Героиччна смърт, скандално сепуко, свободна воля, свобода и подготовка за един грандиозен финал! Смъртта ли е достойният път за един истински воин? Кое е по важно- да спечелим битката със себе си или да я изгубим с чест! Тези и още много въпроси могат да бъдат открити във фантастичната постановка, стига зрителят да притежава необходимото въображение! Атмосферата и музиката са толкова приковаващи вниманието и потапящи в японската култура, че единственото, което може да направи изживяването още по- перфектно, това е вълнуващото превъплъщение на Михаил Милчев.
Ако на 16 септември имаш ангажимент, задължително посети моноспектакъла на 11 октомври (неделя) от 19:00ч.

„ДЖУДЖЕТО ДЪЛГОНОСКО“
17 СЕПТЕМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК), ТЕАТЪР „ВЪЗРАЖДАНЕ“, 11:00 ЧАСА

Няколко дни след началото на новата учебна година и в деня на любимата София театър „Възраждане“ предлага приказка за малки и големи. Историята учи на доброта и напомня,  че не бива да съдим по външния вид, а трябва да отваряме сърцата си за добродетели и топлина към околните. Представлението е подходящо за деца над 3-годишна възраст, но и за мен и теб. И ние се нуждаем от поуките. За магията на сцената се грижат участниците Йордан Ръсин, Яна Кузова, Донка Аврамова-Бочева, Лиляна Шомова, Свежен Младенов, Мариана Жикич и Димитър Захариев.

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
19 СЕПТЕМВРИ (СЪБОТА), ТЕАТЪР „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ , ОТ 10:00 ДО 17:30 ЧАСА
Няколко дни след празника на София театър „Българска армия“ ще ти подари едно незабравимо пътешествие в онзи вълшебен свят, който всички обичаме толкова много, а именно света на театрите. Любимата сграда ще отвори вратите си, позволявайки на всеки желаещ да надникне из сцените, зад кулисите, в скритите помещения и гримьорните. Директорът и актьорите от трупата ще се превърнат в гидове за един ден и ще повдигат всички завеси. Театърът ще сближи зрителите с всяко едно пространство, като по този начин ще изгради непоклатима връзка между любителите на театъра и актьорите и всички творци, стоящи зад спектаклите.
Театър „Българска армия“ те очаква! Вземи със себе си дузина усмивки и много любопитство!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *