ТРАНСПОРТЕР: НОВО НАЧАЛО И СВЕТЪТ Е НАШ ПО КИНАТА

През първата септемврийска филмова седмица ще видим две премиери. Първата част от новата трилогия за Транспортер, която няма да включва Джейсън Стейтъм и подрастващата електронно-музикална драма със Зак Ефрон и Емили Ратайковски - "Светът е наш"

0 коментара Сподели:

Последният уикенд на август беше не по-различен от останалите слаби филмови седмици за месеца, изпълнен с повече от колебливи заглавия. "Ваканцията" зае първо място с малко над 40 000 лв. приходи, а зад него се наредиха "Хитмен: Агент 47" и "Мъжът от U.N.C.L.E." с общи приходи около 60 000 лв.

 
ТРАНСПОРТЕР: НОВО НАЧАЛО

режисьор: Камил Деламар
сценарист: Адам Купър, Бил Колидж, Люк Бесон
в ролите: Ед Скрейн, Рей Стивънсън, Лоан Шабанол, Габриела Райт, Татяна Пейкович и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 4.3/10 (от 957 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  18%

След като трите части на филма с Джейсън Стейтъм, написани и продуцирани от Люк Бесон, се изчерпаха и прераснаха в телевизионна поредица, дойде времето и за рестарт. Отново написан от Бесон, „Транспортер: Ново начало“ се развива в Южна Франция, където бившият специален агент Франк Мартин (Скрейн) влиза в игра на шах с една фатална жена и трите й поддръжнички, търсейки отмъщение от зловещ руски наркобарон.
Както бихте предположили, критиката не се изказва ласкаво за лентата:
"Това, което Транспортер: Ново начало може да предложи са няколкото добри екшън сцени, които са за сметка на всичко останало във филма."

СВЕТЪТ Е НАШ
режисьор: Макс Джоузеф
сценарист: Макс Джоузеф, Мийън Опенхаймер, Ричард Силвърмен
в ролите: Зак Ефрон, Емили Ратайковски, Уес Бентли, Шайло Фернандес, Джони Уестън, Джон Бернтрал и др.
очаквания: 1/10
рейтинг в imdb: 5.7/10 (от 2053 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 42%
рейтинг в metacritics: 46/100

Хванат между забранения романс със Софи (Ратайковски) и очакванията на приятелите си, амбициозният диджей Коул Картър (Ефрон) се опитва да открие пътя в живота си, който да го доведе до слава и богатство.
Няколко дни след световната си премиера филмът се прочу с отчайващите бокс офис резултати, които постигна, и се нареди на четвърто място за най-слабо стартиралите филми, които се прожектират на повече от 2000 екрана в САЩ. Резултатът – само 1.8 милиона долара приходи за уикенда.
"Светът се слави с магнетични звезди и проблясъци на прозрение, но те се изгубват в клишираната история за израстване, програмирана като бийтовете от саундтрака."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *