ФАНТАСТИЧНАТА ЧЕТВОРКА И ТОТАЛ ЩЕТА ПО КИНАТА

Нова поредица марвелски специалитет и емоционално откровена комедия с много сексуален хумор излизат тази седмица на големия екран

0 коментара Сподели:

Съвсем очаквано, Том Круз и петата му "Мисията невъзможна" оглавиха бокс офиса с добрия резултат от 200 000 лв приходи. Втори останаха "Миньоните" с 90 000 лв (1.6 милиона общо), а трети – "Пиксели" с 21 000 лв. През първата седмица на Август, по екраните ще тръгнат две премиерни заглавия. Началото на нова поредица "Фантастичната четворка" и новата лента на  Джъд Апатоу – "Тотал щета".

ФАНТАСТИЧНАТА ЧЕТВОРКА
режисьор: Джош Транк
сценарист: Джон Транк, Саймън Кинбърг, Джереми Слейтър
в ролите: Майлс Телър, Майкъл Б. Джордан, Кейт Мара, Майкъл Чикилис, Тоби Кебъл, Тим Блейк Нелсън и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 4.3/10 (от 5334гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 27%
рейтинг в metacritics: 29/100

10 години бяха предостатъчно за Марвел, за да рестартират поредицата, която изкара само до два филма и им спечели 600 милиона.

В новият филм, режисиран от Джош Транк ("Хроники"), четиримата млади аутсайдери, Рийд (Телър), Джони (Джордан), Сю (Мара) и Бен (Чикилис) се телепортират в алтернативна и опасна вселена, която променя физиката им по шокиращ начин. Четиримата трябва да овладеят новите си умения и да работят заедно, за да спасят Земята от техен бивш приятел, превърнал се във враг.

”Обезобразен от глупави опити за остроумие, ниско качествена игра и посредствена история, Фантастичната четворка е посредствен опит на Марвел да възвърне стария си екип от герои отново на големия екран."

ТОТАЛ ЩЕТА
режисьор: Джъд Апатоу
сценарист: Ейми Шумър
в ролите: Ейми Шумър, Бил Хейдър, Бри Ларсън, Тилда Суинтън, Джон Сина и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 6.9/10 (от 16329гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  86%
рейтинг в metacritics: 75/100

След като е смятала, че моногамията не е възможна, кариеристката Еми (Шумър) ще се изправи срещу страховете си, когато среща добрякът Арън (Хейдър).

 "Тотал щета" е петият пълнометражен филм на Джъд Апатоу, който за жалост не ни изглежда и наполовина любопитен, колкото предните му ленти.

 Критиката се изказва положително: "Емоционално откровен в почти шокиращ начин, претъпкан със сексуален и порнографски хумор, Тотал щета също така е дълбоко хуманистична и крайно трогателна наслада от начало до край."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *