АНТ-МЕН И БЕЗ/СМЪРТЕН ПО КИНАТА

Новата продукция на Марвел и Райън Рейнолдс отново на голям екран

0 коментара Сподели:

Съвсем очаквано за анимация с толкова голяма база от почитатели "Миньоните" оглави българския бокс офис с близо половин милион лева приходи. На второ място застана последния "Терминатор" с малко над 80 000 лв.

През новата филмова седмица ще видим две премиерни заглавия – новия марвелски бъдещ хит "Ант-мен" и мистериозния сай-фай трилър с Райън Рейнолдс  "Без/смъртен"

АНТ-МЕН
режисьор: Пейтън Рийд
сценарист: Едгар Райт, Джо Корниш, Адам Маккей, Пол Ръд
в ролите: Пол Ръд, Майкъл Дъглас, Еванджелин Лили, Кори Стол, Боби Канавал и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 8/10 (от 5216гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  77%
рейтинг в metacritics: 64/100

Въоръжен със супер костюм с изумителните способности да смалява размерите си, но да увеличава силата си, измамникът Скот Ланг (Ръд) трябва да приеме героя в себе си и да помогне на своя ментор д-р Ханк Пим (Дъглас) и да извърши обир, който ще спаси света.

"Ант-мен" е 12-ата лента от филмовата вселена на Марвел, с бюджет от 130 милиона долара, който ще бъде възвърнат в рамките на дни. Интересното зад проекта е името на режисьора Пейтън Рийд (заменил Едгар Райт), известен с романтични комедии като "Раздялата" и "Навитакът", и сценариста Адам Маккей ("Водещият", "Доведени братя"), което на теория би трябвало да доведе до един различен филм от Марвел.

Критиката се изказва положително: "Воден от пленителното изпълнение на Пол Ръд, „Ант-мен“ предлага марвелско забавление с подходящо по-малък мащаб."

БЕЗ/СМЪРТЕН
режисьор: Тарем Сингх
сценарист: Дейвид Пастор, Алекс Пастор
в ролите: Райън Рейнолдс, Матю Гууд, Бен Кингсли
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 8/10 (от 5216гласа)
рейтинг в rottentomatoes:20%
рейтинг в metacritics: 34/100

Умиращият магнат на недвижими имоти Деймиън (Бен Кингсли) прехвърля съзнанието си в младо и здраво тяло, но скоро открива, че нито процедурата, нито компанията, която  я е извършила, са такива, каквито е очаквал.

Критиката дава крайно отрицателна оценка за лентата: "Безсмъртен“ ни дава интересни предпоставки с потенциал, но прави отчайващо малко от него. В крайна сметка получаваме безжизнен екшън за сметка на интересните идеи."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *