ДЖУРАСИК СВЯТ И АНТУРАЖ ПО КИНАТА

През новия филмов уикенд по екраните ще се завъртят две премиери - филмовата версия на хитовия сериал "Антураж" и четвъртата част от поредицата по книгите на Майкъл Крайтън "Джурасик свят"

0 коментара Сподели:

"Сан Андреас" продължи доброто си бокс офис представяне и през втория си уикенд, като запази първото място с над 115 000 лв. приходи. "Шпиони" и "Полтъргайст" останаха съответно втори и трети с 65 и 26 000 лв. приходи.

ДЖУРАСИК СВЯТ
режисьор: Колин Тревъроу
сценарист: Рик Джафа, Аманда Силвър, Колин Тревъроу, Дерек Конъли
в ролите: Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Винсънт Д'Онофрио, Омар Си, Джейк Джонсън и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 7.9/10 (от 13705 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 70%
рейтинг в metacritics: 61/100

14 години след премиерата на последния филм от поредиците идва и неговото продължение. Режисиран от Тревъроу, чийто единствен игрален филм до момента е симпатичната независима комедия "Безопасността не е гарантирана" от 2012. Скокът за него е повече от голям, като за 3 години преминава от бюджет 750 хиляди към 150 милиона долара.
Двадесет и две години са изминали след събитията в оригиналния филм. Isla Nublar вече е напълно функционален тематичен парк за динозаври – Джурасик свят, точно както Джон Хамънд е предвиждал. След като посетителите започват да спадат, в парка е създадена нова атракция, която да разпали интереса им, но съвсем скоро всичко това се обръща с главата надолу.
"Джурасик свят" не може да достигне изобретателността и въздействието на оригинала, но сработва за себе си, като забавляващ и визуално поразяващ комерсиален трилър."

АНТУРАЖ
режисьор: Дъг Елин
сценарист: Дъг Елин
в ролите: Ейдриън Грение, Кевин Конъли, Джери Ферара, Кевин Дилън, Джереми Пивън и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 7.6/10 (от 6699 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 28%
рейтинг в metacritics: 38/100

Филмовата звезда Винсънт Чейс (Грение) отново е заедно със своите авери – Ерик, Търтъл и Джони. Заедно със супер агента, който вече е шеф на студио – Ари Голд (Пивън), те поемат рискован проект, който ще служи за режисьорския дебют на Винс.
 "Антураж" запазва много елементи от сериала на HBO, но се усеща по-малко като филм, отколкото като плитък и удължен епизод на шоуто, изпълнен с камео появи.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *