УТРЕЛАНДИЯ И ЖЪЛТУРКО ПО КИНАТА

В новата майска седмица по екраните ще се завъртят две заглавия - мистериозното приключенско сай-фай с Джордж Клуни "Утреландия" и анимацията "Жълтурко"

0 коментара Сподели:

Съвсем очаквано и заслужено "Лудият Макс: Пътят на яростта" зае първо място в бокс офиса ни със 150 000 лв. приходи. Значително по-малко от премиерните уикенди на филмите на Марвел или „Бързи и яростни“ (незаслужено), но все пак добър резултат.

УТРЕЛАНДИЯ
режисьор: Брад Бърд
сценарист: Деймън Линделоф, Брад Бърд
в ролите: Джордж Клууни, Брит Робъртсън, Хю Лори, Тим Макгроу, Крис Бауър и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 7.3/10 (от 2130 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 51%
рейтинг в metacritics: 61/100
 
Свързани от споделената им съдба, тийнейджърка, изпълнена от научно любопитство, и бивш вундеркинд изобретател се захващат с мисия да разкрият тайните на определено място във времето и пространството, което съществува в колективната им памет.

Продукцията на Дисни с огромния бюджет от 190 милиона долара изглежда и звучи примамливо, но трябва да имаме едно на ум спрямо очакванията си, насочени към съвременните продукции на Дисни. Режисиран от Брад Бърд ("Непобедимите", "Мисията невъзможна: Режим Фантом") и написан от Деймън Линделоф ("Прометей", "Изгубени"), "Утреландия" получава от смесена към отрицателна критика:
 „Амбициозен и визуално очарователен, "Утреландия" за жалост е принизен от непостоянната повествователност."

ЖЪЛТУРКО
режисьор: Кристиан де Вита
сценарист: Антоан Баро, Кори Едуардс
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 5.3/10 (от 190 гласа)

Френско-белгийската 3D копродукция с бюджет 10 милиона евро разказва за Дариус, лидер на стадо птици, който е ранен точно преди миграционния период към Африка. Информацията за извършването на миграцията трябва да се предаде на първата птица, която среща Дариус. Това е Жълтурко, който е развълнуван от предизвикателството, но има много малък житейски опит.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *