ГОЛЯМАТА ПЛЯЧКА И ГОРЕЩА ГОНКА ПО КИНАТА

През новата филмова седмица можем да видим две ешкън комедии - приключенската финландска копродукция "Голямата плячка" и "Гореща гонка" с Рийз Уидърспун и София Вергара

0 коментара Сподели:

Новите "Отмъстители" останаха на върха на бокс офиса с близо 200 000 лв. приходи през втория си уикенд на екран, а на второ място се нареди "Камбанка" с 90 000 лв.  "Вечната Аделайн" остана четвърта с малко повече от 50 000 лв. в активите си.

ГОЛЯМАТА ПЛЯЧКА
режисьор: Ялмари Хеландер
сценарист: Ялмари Хеландер
в ролите: Самюел Джаксън, Они Томила, Рей Стивънсън, Тед Ливайн, Джим Броудбент и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 6.7/10 (от 172 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 76%
 
Самолетът на американския президент Еър Форс едно е свален насред финландската природа, а самият президент (Джаксън) е спасен от едно младо момче (Томила), докато то ловува насред дивото.
Написан и режисиран от Хеландер ("Rare Exports: A Christmas Tale"), "Голямата плячка" е най-скъпият финландски филм с бюджет от 8,5 милиона евро. Направила своята премиера на миналогодишния фестивал в Торонто, лентата е описвана като връщане към екшъните от 80-те и 90-те години.
Критиката дава положителни оценки:

"Това е един малък филм, който е забавен, ритмичен, изпълнен с екшън и не се взима на сериозно дори най-малко. Чаровна почит към екшън филмите на 80-те и 90-те от времето, преди супергероите с тесни костюми да превземат мултиплексовете."

ГОРЕЩА ГОНКА
режисьор: Ан Флечър
сценарист: Дейвид Фийни, Джон Куинтанс
в ролите: Рийз Уидърспун, София Вергара, Матю Дел Негро, Майкъл Мозли
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 4.0/10 (от 265 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 6%
рейтинг в metacritics: 32/100

Задръстеното ченге Купър (Уидърспун), което работи по правилата, се опитва да предпази сексапилната вдовица Даниела (Вергара) от наркобарон, докато преминават през Тексас, преследвани от корумпирани ченгета и наемници.
Режисиран от Ан Флечър ("27 сватби", "Предложението"), "Гореща гонка" с бюджет от 35 милиона долара получава много слаби отзиви от критиката:
"Писклив и несмешен, "Гореща гонка" изпуска една лесна възможност да изложи приятната химия между Рийз Уидърспун и София Вергара, като превръща филма в пълна бъркотия."

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *