ФОКУС, СТРЕЛЕЦЪТ И ДИВЕРГЕНТИ 2: БУНТОВНИЦИ ПО КИНАТА

През тази седмица ще имаме възможност да видим три нови предложения - "Фокус" с Уил Смит и Марго Роби, "Стрелецът" с Шон Пен и Хавиер Бардем и продължението на миналогодишния "Дивергенти"

0 коментара Сподели:

Дисни отново превзеха бокс офиса ни с последния си филм – "Пепеляшка", който спечели повече от 230 000 лв. през премиерния си уикенд. Другата нова лента от изминалата седмица – екшънът "Среднощно преследване", се представи далеч по-скромно с малко над 55 000 лв. приходи, нареждайки го на 3-то място.

ФОКУС
режисьор: Глен Фикара, Джон Рекуа
сценарист: Глен Фикара, Джон Рекуа
в ролите: Уил Смит, Марго Роби, Родриго Санторо, Бренан Браун и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 6.8/10 (от 20851 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 56%
рейтинг в metacritics: 55/100

Точно когато опитният измамник Ники (Уил Смит) извършва поредната си схема, една жена от миналото, фаталната Джес (Марго Роби), се завръща и разбърква плановете му.
Режисьорите на "Обичам те, Филип Морис" и "Оглупели от любов" се завръщат с криминалната черна драмедия "Фокус" – първата главна роля на Уил Смит от 2013 насам.
Отзивите на критиката са смесени, но обобщават, че въпреки прекалено многото изненади и обрати филмът сработва благодарение на бляскавата обстановка и чара на Смит и Роби.

СТРЕЛЕЦЪТ
режисьор: Пиер Морел
сценарист: Дон Макферсън, Пийт Травис (по романа на Жан-Патрик Маншет)
в ролите: Шон Пен, Хавиер Бардем, Рей Уинстън, Идрис Елба и др
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 5.8/10 (от 536 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 17%
рейтинг в metacritics: 36/100

Международният снайперист наемник Джим Териър (Шон Пен) успешно изпълнява своя мисия – да убие министър от Конго и години по-късно, когато иска да напусне играта и да заживее спокоен живот с приятелката си, самият Джим става мишена на смъртоносен отряд.
Режисиран от Пиер Морел ("Твърде лично"), "Стрелецът" изправя един срещу друг актьорските титани Шон Пен, Хавиер Бардем и Рей Уинстън в необичаен за тях жанр. Въпреки лошите отзиви на критиката в никакъв случай не искаме да пропуснем този филм:
"С монотонен сюжет и рутинни екшън сцени "Стрелецът" се оказва поредният мъгляв провал в жанра с екшън герои, минаващи 50-те."

ДИВЕРГЕНТИ 2: БУНТОВНИЦИ
режисьор: Робърт Швентке
сценарист: Акива Голдсман, Марк Бомбек, Брайън Дъфилд
в ролите: Шайлийн Уудли, Джей Кортни, Меки Пфайфър, Майлс Телър, Тио Джеймс и др.
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 6.7/10 (от 2031 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 30%
рейтинг в metacritics: 46/100

Точно преди една година излезе и първият филм от поредицата, която няма да завърши тук. Работи се по нови две продължения, базирани на романите на Вероника Рот, които ще излязат през 2016 и 2017 година.
В "Дивергенти 2: Бунтовници", Беатрис Прайър (Уудли) трябва да се изправи срещу вътрешните си демони и да продължи борбата срещу могъщия съюз, който застрашава да разкъса обществото й.
Лошите отзиви за лентата са неминуеми, но обобщението е, че който е харесал първата част, вероятно ще хареса и продължението. Останалите по-добре да не си правят труда.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *