ЧАПИ ПО КИНАТА

Тръгва третият игрален филм на Нийл Бломкамп - "Чапи", с участието на любимеца му Шарлто Копли, Дев Пател, Хю Джакман и Сигърни Уивър.

0 коментара Сподели:

Трите премиери от миналата седмица се оказаха не особено любопитни за родната ни публика и най-добре от тях се представи "Американски снайперист" с Брадли Купър, който зае четвъртото място с около 60 000 лв. приходи. През първата мартенска кино седмица освен началото на най-очакваното филмово събитие – София Филм Фест 2015, ще можем да видим и премиерния трети игрален филм на Нийл Бломкамп – "Чапи", с участието на любимеца му Шарлто Копли, Дев Пател, Хю Джакман и Сигърни Уивър.

ЧАПИ
режисьор: Нийл Бломкамп
сценарист: Нийл Бломкамп, Тери Тачъл
в ролите: Шарлто Копли, Дев Пател, Хю Джакман, Сигърни Уивър
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 7.9/10 (от 980 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 45%
рейтинг в metacritics: 38/100

След дистопичните научнофантастични хитове – "Сектор 9" и колебливия "Елизиум", Нийл Бломкамп продължава с пълна газ в същата обстановка с новия си "Чапи", заснет в Йоханесбург.
В близкото бъдеще борбата с престъпността е поверена на деспотичната механизирана полиция. Когато един от дроидите – Чапи, е откраднат и препрограмиран, той става първият робот, който може да мисли и чувства самостоятелно.

С не особено оригинален сюжет лентата на Бломкамп получава предимно смесени и средни отзиви, които по нищо не се доближават до влиянието на "Сектор 9":
"Това е един страхотен малък филм за изкуствения интелект, опакован в много по-голяма и не толкова обгръщаща обвивка на летен блокбъстър."

Виж и какво харесахме за теб от програмата на Sofia Film Fest.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *