KINGSMAN: ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ И СПОНДЖ БОБ: ГЪБА НА СУХО ПО КИНАТА

По кината тръгват дългоочакваната британска екшън комедия "Kingsman: Тайните служби" и анимационно-игралната адаптация "Спондж Боб: Гъба на сухо"

0 коментара Сподели:

Както вече ви стана ясно от стотиците новини в интернет, "50 нюанса сиво" разби родните бокс офис рекорди и в рамките на изминалия уикенд успя да събере близо 600 000 лв. Втори остана "Пътят на Юпитер" с много добър резултат – близо 150 000 лв.

KINGSMAN: ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ
режисьор: Матю Вон
сценарист: Матю Вон, Джейн Голдман (по комикса на Марк Милар и Дейв Гибънс)
в ролите: Тарън Егертън, Колин Фърт, Самюел Джаксън, Майкъл Кейн, София Вергара, Марк Хамил, Марк Стронг, Джак Дейвънпорт и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8,3/10 (от 34278 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 73%
рейтинг в metacritics: 59/100

Елитна шпионска организация набира недодялан, но обещаващ младеж от улицата в свръхмодерната тренировъчна програма на агенцията. В същия момент над света надвисва глобална заплаха от ръцете на зъл технически гений.
Кадърният продуцент и режисьор Матю Вон (Kick-Ass) за втори път режисира адаптация по графично произведение на Марк Милар (Kick-Ass). Освен Милар другият съавтор на комикса (Дейв Гибънс) също е светило в средите ("Пазителите").

Лентата вече е избила вложения бюджет от 81 милиона долара и е на път да спечели доста повече. Публиката дава високи оценки, след като Kingsman вече е в Топ 250 класацията на imdb, а критиката също се изказва положително:

"Стилен, разрушителен и преди всичко забавен, "Kingsman: Тайните служби" с режисьор Матю Вон се вмества в шпионския жанр с ликуващо увлечение."

СПОНДЖ БОБ: ГЪБА НА СУХО
режисьор: Пол Тибит
сценаристи: Джонатан Ейбъл, Глен Бъргър
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 6,9/10 (от 5474 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 74%
рейтинг в metacritics: 63/100

Когато дяволития пират (Антонио Бандерас) открадва тайната формула Краби Пати, която може да унищожи света под водата, Спондж Боб и неговият враг Планктон трябва да се обединят, за да успеят да я върнат обратно.

Критиката дава предимно положителни мнения за филма:

"Спондж Боб: Гъба на сухо" няма да спечели много зрители, които не са почитатели на сериала, но за феновете това е още едно цветущо забавление."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *