БЪЛГАР: ФИЛМЪТ И ОЩЕ ДВЕ ПРЕМИЕРИ ПО КИНАТА

През последния уикенд на ноември ще видим три нови премиери по екраните - родната ни 3D анимация "Българ: Филмът", "Пингвините от Мадагаскар" и "Шефове гадняри 2"

0 коментара Сподели:

Съвсем очаквано "Сойка присмехулка – част 1" разби бокс офиса ни с повече от 350 000 лв. приходи за изминалия уикенд. "Интерстелар" остана втори със 100 000 лв. "От глупав по-глупав" е трети с над 80 000 лв., а лентата на Стефан Командарев "Съдилището" се нареди на 5-о място с малко над 20 000 лв.

БЪЛГАР: ФИЛМЪТ
режисьор: Неделчо Богданов
сценарист: Неделчо Богданов
в ролите: Неделчо Богданов, Иван Милушев, Данаил Краев, Ивайло Иванов, Михаела Зоева, Христо Гочев

Пародийният сатиричен анимационен уеб сериал на Неделчо Богданов "Българ" започва излъчването си през 2010 година, а в момента може да се похвали с 3 сезона, 18 епизода, повече от 5.5 милиона гледания + половин милион на международната версия.  Повече от 150 000 последователи във фейсбук и не на последно място – първият български триизмерен филм и изобщо първият пълнометражен български анимационен филм от повече от 30 години насам.

ПИНГВИНИТЕ ОТ МАДАГАСКАР
режисьор: Ерик Дарнел, Саймън Смит
сценарист: Джон Абоуд, Майкъл Колтун, Ерик Дарнел, Том Макграт, Брендън Сойер
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 7.5/10 (от 1057 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  68 %
рейтинг в metacritics: 55/100

След като превърнаха 370 милиона долара в приходи от близо  2 милиарда долара след 3 филма в рамките на 7 години, създателите на "Мадагаскар" решиха да не се отказват, а да продължат с така модерните днес разклонения – самостоятелен филм за "Пингвините от Мадагаскар".
Скипър, Ковалски, Рико и Редник обединяват усилията си с тайната организация "Северен вятър", за да спрат злия д-р Октавиус от унищожаването на света.
"Пингвините от Мадагаскар" е бърз и достатъчно цветен, за да забавлява малки деца, но прекалено глупав, за да предложи истинска филмова забава за по-големите зрители."

ШЕФОВЕ ГАДНЯРИ 2
режисьор: Шон Андерс
сценарист: Шон Андерс, Джон Морис, Джонатан Голдщайн, Джон Дилей
в ролите: Джейсън Бейтман, Джейсън Судейкис, Чарлс Дей, Дженифър Анистън, Кевин Спейси, Джейми Фокс, Крис Пайн, Кристоф Валц, Джонатан Банкс и др.
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 6,910 (от 1524 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  35 %
рейтинг в metacritics: 41/100

За разлика от качественото световно кино на Киномания, третият филм за тази седмица не ще предложи нищо повече от плосък хумор, истерични клишета и изтъркани лафове. Със завиден арсенал от качествени актьорски попълнения и партньорите от "Джанго без окови" – Джейми Фокс и Кристоф Валц.
Тримата глупаци  Дейл (Дей), Кърт (Съдейкис) и Ник (Бейтман) решават да започнат собствен бизнес, но нещата не потръгват както те очакват след съветите на Дийн Джоунс (Джейми Фокс), който ги вкарва в безумна схема с отвличане.
Критиката се изказва предимно отрицателно за продължението на лентата от 2011.
"Шефове гадняри 2" може да предизвика малко шумни смехове от големите почитатели на оригинала, но в крайна сметка този филм пропилява добрия актьорски състав и не успява да оправдае съществуването си."

Виж какво харесахме от фестивала на северноевропейското кино, който стартира следващата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *