JAMESON ПРЕДСТАВЯ ПЕТТЕ ЛЮБИМИ ФИЛМА НА FEEL

Feel се оказа с вкус към засуканите истории и добрите трилъри

0 коментара Сподели:

Feel е от добрите момчета на бг рапа. Не се взима прекалено на сериозно, но лесно може да ти скрие шапката с бърза мисъл и остър език. Част е от The Top Stoppers, но от време на време избухва и соло като с парчето “Пирамиди”.  Ако си любопитен, тази вечер (петък) в Mixtape 5 можеш да чуеш и видиш The Top Stoppers, а поводът е 5 години на сцена, в рамките на които са се наместили 2 компилации, двоен албум, както и 3 официални клипа. Feel ни е особено симпатичен и някак вярваме във вкуса му, затова си позволихме да го разпитаме за пет любими филма.

USUAL SUSPECTS

Велик филм на няколко нива. Първият на Брайън Сингър, който след това направи X-Men, и на сценариста Christopher McQuarrie, който пък неотдавна избухна с Jack Reacher. В основата си е заплетена история на дребен мошеник. В играта е още митичен подземен бос, а събитията се въртят около масово избиване и приличен пожар. И да не забравим – това е филмът, който прави Кевин Спейси известен. Ключовата му реплика е в края "Най-великият трик, който някога е правил Дяволът, е да убеди хората, че не съществува". Неслучайно и той, и сценаристът на филма печелят "Оскари". Един миг невнимание и вече тотално изпускаш нишката. И в самия край на филма си в дилема за развръзката. Така се правят филми.
Виж трейлъра тук

SHUTTER ISLAND

Любимите ми алтер его сценарии. Но тук привидно сладникавият Лео, от своя страна любим и на Скорсезе (The Departed, The Wolf of Wall Street, The Aviator), успява да изиграе перфектно своето раздвоение на личността. Персонажът му си остава пълна мистерия за широката публика до самия край, а той е наистина шокиращ. Филм, който те държи на нокти и ти бърника в мозъка по начин, който разклаща представите за живота, избора, лудостта и категориите за нормалност. Кога човек се превръща в чудовище и колко точно ужасно е това чудовище? Велик финален диалог, който събира есенцията и ти дава много, много хляб за размисъл. И знаеш – в наши дни, който не е луд, не е нормален.
Виж трейлъра тук

INCEPTION

Кристофър Нолън отново прокарва идеята за контролирането на времето и събитията само чрез ума. Задачата на Ди Каприо е да направи генезис (да създаде предварително планирана чужда идея) в съзнанието на основния конкурент на последния си клиент, като проникне в подсъзнанието му чрез съня му. Един от най-силните филми, които те карат да осъзнаеш колко малък всъщност е човекът. Във филма са скрити толкова загадки и дребни детайли, че има материал за всякакви хора с наклонности да търсят символики в номерата на автомобилите (има!), на хотелските стаи (има!) и дори комбинацията на сейфа (има!). Inception е един от онези филми, които преоткриваш и “стопляш” на всяко следващо гледане. Браво, Нолън. Браво, Лео.
Виж трейлъра тук

WOULD YOU RATHER

Филмите, които са на състезателна основа, обикновено са скучни или еднодневки. Американците едва ли ще припознаят нещо любимо в този филм, но тук се прекрачват границите на хуманното и виждаш как нещо като интервю за работа става борба на живот и смърт. Богатите се самозабравят и след всеки кадър все по-малко вярваш, че някой може да изпита и по-голяма болка. Тези, които биха го харесали, ще се заинтригуват много и от EXAM (силно го препоръчвам).
Виж трейлъра тук

THE ASSASSINATION OF JESSE JAMES BY THE COWARD ROBERT FORD

Един от тези, по които всички момичета припадат, Брад Пит, ти става симпатичен с умелото си въплъщение във водач на банда. Приятелството се превръща в съперничество, а преследването на славата става мания в тези объркани времена. Ридли Скот разглежда от много интересен ъгъл човешките ценности и семейството.
Виж трейлъра тук

Тагове: Jameson Feel
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *