ОТ ГЛУПАВ ПО-ГЛУПАВ: ЗАВРЪЩАНЕТО И ПРИЗЕМЯВАНЕ: ДОБРЕ ДОШЛИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ПО КИНАТА

През новата ноемврийска филмова седмица по екраните ще се завъртят два нови филма - дългоочакваното продължение с Джим Кери и Джеф Даниелс "От глупав по-глупав: Завръщането" и изненадващият спящ хит с Вини Джоунс

0 коментара Сподели:

"Интерстелар" на Кристофър Нолан безпроблемно се изкачи на върха в бокс офиса ни с впечатляващите 180 000 лв., а зад него застанаха "Кутийковците" с приходи от 77 000 лв.

ОТ ГЛУПАВ ПО-ГЛУПАВ: ЗАВРЪЩАНЕТО
режисьор: Питър Фарели, Боби Фарели
сценарист: Питър Фарели, Боби Фарели, Джон Морис, Майк Сероне, Бенет Йелин
в ролите: Джим Кери, Джеф Даниелс, Лори Холдън, Роб Ригъл, Катлин Търнър и др.
очаквания: 3/10
рейтинг в imdb: 7,9/10 (от 1327 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  43 %
рейтинг в metacritics: 43/100

20 години след огромния им хит, "От глупав по-глупав", който не само се превърна в култ, но и спечели на създателите си 247 милиона при бюджет от 17, идва и неговото продължение. В Dumb and Dumber To, 20 години по-късно от събитията в първия филм, малоумните приятелчета Лойд Крисмас (Джим Кери) и Хари Дън (Джеф Даниелс) се впускат в ново приключение – да открият отдавна изчезналата дъщеря на Хари, в която Лойд е влюбен.
Пределно ясно е, че това не е филм за всеки. Критиката е разделена в отзивите си и докато някои наричат филма просто "тъжен", други отбелязват, че лентата е пълна с прекалено много добри и прекалено много слаби шеги, а трети просто заявяват положително – "удивително глупав".

ПРИЗЕМЯВАНЕ: ДОБРЕ ДОШЛИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА
режисьор: Емилис Веливис
сценарист: Емилис Веливис, Джонас Банис, Люис Бритнел
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 9.0/10 (от 11483 гласа)

Четирима приятели – Джон, Бен, Тим и Майкъл, влизат в ролята на обирджии, което ги отвежда в Латвия след серия от случайности. Те трябва да намерят пътя към дома, но за да го направят, ще трябва да преминат през серия от наемни убийци, корумпирани ченгета, дилъри, проститутки и много болни фантазии.

С изненадващо голям рейтинг в imdb „Приземяване“ изглежда като различна и свежа доза кино, солидно повлияна от Гай Ричи, но латвийско-английската копродукция изглежда стотици пъти по-добра от българските опити за копиране на британския майстор.

Виж и какво харесахме от програмата на Киномания.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *