ПЕТТЕ ЛЮБИМИ ФИЛМА НА МАРИЯ СИЛВЕСТЪР

Jameson ни предизвика да разберем кои са петте любими филма на Мария Силвестър

0 коментара Сподели:

"Балансът между комедията и сериозността ражда както най-доброто шоу, така и най-добрите истории", сподели Мария, преди да ни разкрие своите пет любими филма.

Тя е сред любимите ни градски герои. Около нея витае една приятна лудост, която те кара да се усмихваш. Със сигурност е жена, срещала стотици странници, и човек, който не просто гледа, а ги вижда нещата. За хората казва, че не сме само черни и бели, а цветовете са много повече. Колкото до филмите – въпросът не опира до добри и лоши, а да намериш тези на твоите честоти.
 

BRAZIL (1985)
БРАЗИЛИЯ


Филмът на Тери Гилиам е перфектната черна комедия. Сатира на бюрокрацията в режим, в който властва пълната дезинформация, а една грешка в системата може тотално да ти обърка живота. В добавка Робърт де Ниро прави малка, но жестока роля като мустакат майстор, който се бори със системата. Чудноват филм, който ще те хвърли в размисъл.

MONSIEUR IBRAHIM (2003)
ГОСПОДИН ИБРАХИМ И ЦВЕТЯТА НА КОРАНА


Френската лента е урок по човещина, приказка за толерантността и приятелството, пораснали в един много беден парижки квартал. Там се срещат господин Ибрахим, мюсюлманин, собственик на малко магазинче, и еврейчето Moмo. Двамата се отправят на едно пътуване към опознаването на вътрешния и външния си свят.
 

THE KID (1921)
ХЛАПЕТО


Единственото, което има нужда да споменем тук, е името на Чарли Чаплин. "Хлапето" е ням филм, който те докосва с историята на скитник, който "осиновява" малко момче (Джеки Куган). Според някои изобразяването на бедността и жестокостта на социалните служби е отражение на собственото детство на Чаплин. Филм, който може както да те разсмее, така и да те разплаче. Думи не му трябват.
 

MONTY PYTHON AND THE HOLY GRAIL (1975)
МОНТИ ПАЙТЪН И СВЕЩЕНИЯТ ГРААЛ


Малко неща в киното са толкова смешни, колкото Монти Пайтън филмите. Монти Пайтън и Свещеният граал е култова пародия на легендата за Крал Артур, изиграна чудовищно от комедийната група. Забавното е, че бюджетът бил толкова нисък, че филмът е трябвало да бъде направен без коне, а за да имитират звука на конски тропот, актьорите удряли двете половини на кокосови орехи, колкото до ризниците – били боядисани вълнени дрехи.


AVATAR (2009)
АВАТАР

С история за сини същества със съвсем различни от човешките култура и ценности, Камерън успя да промени филмовата индустрия. Специално за филма професори по лингвистика разработват целия нов език за На`ви на Пандора. Всъщност "Аватар" е филмът, събрал най-много приходи в историята на киното, което прави присъствието му в този списък повече от задължително. Много може да се научи от тези нечовешки същества.

Приятно гледане!

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *