ГРАД НА ГРЕХА: ЖЕНА, ЗА КОЯТО ДА УБИВАШ И КОСТЕНУРКИТЕ НИНДЖА ПО КИНАТА

Тази седмица ни очакват две нови заглавия - дългоочакваната втора част - "Град на греха: Жена, за която да убиваш" и "Костенурките нинджа"

0 коментара Сподели:

"Непобедимите 3" и "В окото на бурята" не се представиха убедително във финансово отношение и дори не успяха да влязат в тройката, водена все още от изненадващия хит "Люси", следван от "Пазителите на галактиката" и "Херкулес".
 

ГРАД НА ГРЕХА: ЖЕНА, ЗА КОЯТО ДА УБИВАШ

Режисьор: Робърт Родригес, Франк Милър
Сценарист: Франк Милър (по графичния роман на Франк Милър)
В ролите: Мики Рурк, Джесика Алба, Джош Бролин, Джоузеф Гордън-Левит, Розарио Доусън, Брус Уилис, Ева Грийн, Пауърс Буут, Денис Хайсберт, Рей Лиота, Кристофър Лойд, Джереми Пивън, Джейми Кинг, Джуно Темпъл, Стейси Кийч, Лейди Гага, Кристофър Мелони, Мартон Цокас и др.
Очаквания – 8/10
Рейтинг в rottentomatoes: 44% одобрение
Рейтинг в metacritics – 41/100

Ще бъде лъжа да кажем, че "Град на греха 2" не е едно от най-очакваните продължения през последните десетилетия. Първата част ни удари преди цели девет години, а все още сме замаяни от гениалността й. Точихме се за това продължение още през 2007, но безброй причини доведоха до многократното отлагане на лентата. Виновниците от първия филм са налице, а към космическия състав прибавяме и Джоузеф Гордън-Левит, Кристофър Лойд, Рей Лиота и Джош Бролин (на мястото на Клайв Оуен) и Ева Грийн, за която нямаме търпение, особено след феноменалната роля, която направи в другия проект на Франк Милър – "300: Възходът на една империя".
"Жена, за която да убиваш" не е точно продължение, след като три от четирите сегмента на филма предхождат събитията от първия филм.

Критиката до момента се разделя в отзивите си, посочвайки липсата на оригиналност в новия филм, но похвалвайки доброто включване на новите попълнения. И дори да осъзнаваме, че "Жена, за която да убиваш" няма да достигне нивото на оригинала, наистина нямаме търпение да го видим!

 

КОСТЕНУРКИТЕ НИНДЖА

Режисьор: Джонатан Лийбсман
Сценарист: Джон Апълбаум, Андре Немец, Еван Дохърти,
В ролите: Меган Фокс, Уилям Фихтнър, Уил Арнет, Ноел Фишър, Джони Ноксвил, Тони Шалуб и др.
Очаквания – 4/10
Рейтинг в rottentomatoes: 21% одобрение
Рейтинг в metacritics: 34/100

Няколко поколения деца са израснали с Костенурките нинджа във формата на комикси, видеоигри и анимации, а в последните 7 години Холивуд отчаяно се опитва провали всички добри детски спомени, изцеждайки колкото може персонажите. През 2007 станахме свидетели на незадоволителната анимация "TMNT", а сега идва ред и на продуцирания от Майкъл Бей "свръхкомпютърен екшън" с Меган Фокс като Ейприл О'Нийл.

Критиката тотално помля филма, обявявайки го за най-лошата лента, свързана с Костенурките, което обаче не му попречи набързо да възвърне бюджета си от 120 милиона долара и да направи допълнителни 70 (само засега).

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *