Музикален тетрамерон: Дами канят

0 коментара Сподели:

Как да не ти се иска да попаднеш сред тази трогателна музикална геометрия? За четвърто лято дамите от „КвартетЪТ“ представят „Музикалните паркове на София“ в сърцето на столицата. Проектът се организира съвместно със Столична община, дирекция „Култура“, и 

има за цел да представя емблематични популярни музикални произведения, които да достигат до все повече меломани. 

Проектът съчетава популяризиране и възможност за изява на младите таланти на България, насищане на градското пространство с изкуство, осигуряване на свободен достъп до култура за хора от различни социални групи, образоване на младите с акцент върху децата и възпитаване на вкус към различни видове изкуства. 

Партитурата на инициативата включва и други тонове – привличане на нова публика към класическата музика, за което, разбира се, ние гласуваме с две ръце. В изпълнение от струнен квартет ще звучат произведения на едни от най-обичаните композитори – В. А. Моцарт, А. Вивалди, Й. Брамс, А. Пиацола, българските корифеи Петър Христосков, Георги Златев-Черкин, както и музика от любими филми.

Заповядай на 20 юли от 19.00 часа на лятна сцена при НДК – кино „Кабана“ и на 26 юли от 19.00 часа в „Розариум“, Борисовата градина. Вход свободен! 

Рут Колева – мечка страх, мен не

Лили Гелева: Храна за душата

Гледа ли новото ни видео?! Виж заедно с Тео Чепилов и Драго Симеонов кои са най-добрите моменти от хит сериала Stranger Things и спечели награда

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *