Мetá Metá - Brazilian Jazz Fusion Live in Sofia

Бразилското трио идва, за да разчупи границите на традиционната бразилска музика

  • 15.06.2018
  • Sofia Live Club
  • вход 30 лева

Ценители сме на музикалните експерименти, а случаят на бразилското трио Metá Metá е точно такъв. С чувствената си музика ще превземат сцената на Sofia Live Club на 15.06.2018. Juçara Marçal (вокал), Thiago França (саксофон) и Kiko Dinucci (китара)представят съвсем иновативен и предизвикващ интереса прочит на бразилската музика.

Комбиниращи джазово звучене с бразилски и африкански ритми, успяват да удивят публиката.

Издават три студийни албума и две EP-та. Минавайки от минималистично звучене към радикален звук, смесвайки влияния от традиционната бразилска и африканска музика, фрий джаза, пънк и авангард.

Третият им албум ММ3 пък е с ясни влияния от мароканската и етиопската музика, звучи по-носталгично от предишните проекти на групата. Всички проекти на групата обаче няма да те оставят без желание за танци.

Набирайки популярност в съвременната бразилска сцена, Metá Metá обикалят сцените из Париж, Лондон, Виена, Берлин, Копенхаген, а сега и София. На 15.06.2018 групата, чието име в превод означава „три(ма) едновременно“, ще вдигне градусите на настроението ти, ще разтанцува душата и тялото ти и ще те потопи в топли свят на бързите ритми.

Но да преминем на българска почва с изпълнение, което се заканва да остави "хиляди белези".