Аbsolut-но задължително през септември: Нощ/Пловдив 2017

Няма как да не отскочим до Пловдив тази есен. Бъдещата европейска столица на културата ни е подготвила изненади с висок градус

0 коментара Сподели:

На 16 септември в Концертна зала на Държавната опера в Града под тепетата от Виена ще пристигне австрийският DJ Stefan Obermaier, който ще изненада публиката с неочаквана и впечатляваща колаборация с култови български артисти, които ще останат тайна до нощта на събитието.

На официалното парти на Нощ/Пловдив 2017 стартира новата инициатива на Absolut #дасечувамеповече за повече толерантност между публиките на различни музикални стилове.

Необикновеното артистично пространство, специалните Absolut коктейли и светлинно шоу ще превърнат събитието в абсолютно задължително за есен 2017.

В началото на вечерта зад пулта ще застанат момчетата от Nordic Soundscapes – Мартин (Martin) и Самуил Кефайов (Sayulke) – български диджеи, които са посланици на скандинавската инди и електронна сцена у нас. Сетовете им преминават през широка гама стилове, преплитайки хаус, хипнотичен поп, трип-хоп, електроника и диско. Стилът им е повлиян от Röyksopp, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Todd Terje, Lindstrøm, Múm, Bjork, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke, MØ и още безброй познати и непознати имена от северната част на Европа. И нека северният елемент в музиката не ви заблуждава – партито ще е горещо.

DJ Stefan Obermaier

Кулминация ще бъде австрийският DJ Stefan Obermaier. Израснал с класическа и джаз музика, вдъхновен от виенската сцена от началото на 90-те, той е взимал участие в различни фънк и джаз проекти. В музиката си смесва класически стилове със съвременно електронно звучене. Stefan е изградил името си с впечатляващи соло проекти, както и с култови ремикси на парчета на Richard Dorfmeister, Tosca, Supermax, Mark Murphy, Rodney Hunter, Megablast and M ('Pop Muzik'). Той е единственият активен DJ със своя постоянно озвучена изложбена зала във Виенската къща на музиката с над 250 000 посетители годишно.

Да припомним: мястото на събитието е Концертна зала на площад Централен в Пловдив. Датата е 16 септември от 23:00 ч. Входът е свободен. Там си, нали?

Повече информация тук

Не пропускай и Evolve vol.1: Bart Skils и Whyt Noyz.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *