Future Sounds Of Sofia pres. Arkaik

София е домакин на едно от редките европейски участия на обещаващия продуцент и drum and bass диджей

0 коментара Сподели:

На 16 септември по покана на Future Sounds Of Sofia клуб *Mixtape 5* ще бъде домакин на едно от редките европейски участия на диджея и продуцент Arkaik, който пристига чак от далечния Шанхай, за да зарадва феновете на експериментания drum&bass. За силния локален съпорт ще се погрижат момчета от Future Sounds of Sofia, добре познати на българската drum&bass сцена.

Arkaik отдавна се е доказал като име на световната музикална сцена, сред проектите му изпъкват релийзи за лейбъли като Different, Flexout и Dispatch и колаборации със Sense MC, Coma, Fearful, а на скоро и със Signal (който също беше в София по покана на FSS).

Кариерата на Arkaik започва преди около 10 години, когато повлиян от артисти като Bad Company, Dilinja и Roni Size, започва да миксира по аглийските ъндърграунд клубове. Не след дълго вече е резидент на Bassment в Reading, където миксирана на една сцена с култови диджеи като Break, Icicle, Jubei, John B и Shy Fx. Желанието му да допринесе към развитието на по-изчистения drum & bass обаче, го мотивира да започне продуциране на собствена музика.

През 2010 на бял свят се появява и първият му релийз за Different Music – “Stress Relief / Second Base”, който получава всеобщо одобрение. Това дава старт на едно дългогодишно партньорство с лейбъла, за което свидетелстват още няколо EP-та и релийзи. През 2012 Arkaik печели Octane & DLR remix competition, което насочва вниманието на Dispatch към продуцента, a парчето победител е издаден заедно с Octane & DLR.

За нарастващата популярност на артиста говори и проектът му за Flexout “My love” през 2015, което е своеобразен крайъгълен камък за Arkaik, тъй като по това време той се мести в Шанхай и до известна степен, Този проект е стремеж да бъде внесено едно по-различно звучене в китайската drum & bass сцена. През 2016 пък излиза дебютният му релиз за Dispatch „Shapes”, който е определен от критиците за един от най-успешните му проекти.

Към днешна дата музикалното бъдеще на Arkaik изглежда доста обещаващо. С участия на фестивали като Outlook и Boomtown и клубове във всички краища на света, кариерата на артиста се е насочила към високи върхове.

Партито започва в 23:00 на 16 септември от в клуб *Mixtape 5*. Цената на входа – 10 BGN преди 00:00 часа и 15 BGN след това.
Повоече информация в Facebook страницата на събитието. 

Още поводи за парти през септември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *