FALSHIMENTO pres. Стругаре и Gonjasufi

Счупени рими и калифорнийски флоу

0 коментара Сподели:
Photo1

Kалифорнийската хип-хоп звезда Gonjasufi и набиращия все по-широка популярност роден поет в счупена рима Стругаре, под вещия поглед на FALSHIMENTO, се събират, за да популяризират модерния алтернативен звук.

Само един артист на света може да се похвали с това, че записва за законодателите в електронната и алтернативна музика Warp Records (лейбъл, издаващ от Aphex Twin и Boards of Canada до Bibio и Danny Brown), удря чат-пат едно рамо на приятелите Flying Lotus и The Gaslamp Killer в Brainfeeder и ей така, за цвят, закрива последния (засега) албум на JAY Z със своето Nickels And Dimes.

Gonjasufi е един от най-оригиналните умове в днешната алтернативна музика, а София е последната спирка от европейското му турне в неделната вечер на 14-ти май.

Gonjasufi е може би най-популярният представител на мръсния хип-хоп звук на Сан Диего, Калифорния, а за да даде още достоверност на твърдението, за турнето си след CALL US – четвъртото си издание за Warp от последното лято – отново кани местните легенди на шума Skrapez. Излезлият преди седмици нов албум MANDELA EFFECT пък включва ремикси на парчета от CALLUS от майстори на звука като Daddy G от Massive Attack и Shabazz Palaces. Олелията ще съпортнат с включвания Walter Gross (проект на 1/2 от Skrapez) и D.WattsRiot (проектът на някогашния диджей и вокалист на легендите Fun-Da-Mental). Вечерта се очертава малък празник, тъй като датата е и финалът на турнето на Gonjasufi.


снимка: Теодор Фичев

Какво може София да предложи насреща? Ако през последната година някой е провокирал по-сериозно с идеи и звук у нас, то това е СТРУГАРЕ. След повече от половин година (дано си го гледал на The Word със Saul Williams), следващата му лайв поява е още по-очаквана. Особено след появата на новия му сингъл POSTMORTEM и хулиганското му lo-fi видео, заснето в Англия, който ще чуем до познатите вече “КУЧЕ ЯДЕ КУЧЕ”, “АМЕРИКА” и “ФОЙЕРВЕРК”. А защо не и още нова музика от един от по-оригиналните ни гласове напоследък.

Присъедини се към събитието и следи подробности тук!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *