Камелия Тодорова и Живко Петров Трио

Sofia Jazz Peak гостува на Европейски музикален фестивал

0 коментара Сподели:

В репертоара на концерта двамата музиканти са подбрали някои от най-прочутите джаз песни, а също и по-малко познати композиции от американската певческа традиция, които никога не са били изпълнявани на живо у нас. Класическите джаз пиеси са от Гершуин, Коул Портър, Дюк Елингтън, Ричард Уайтинг, Харълд Арлън и са присъствали в репертоарите на Били Холидей, Ела Фицджералд, Кармен Макрей, Сара Вон, Нина Симон. В концерта влизат и популярни песни на техните съвременни наследници – Нора Джоунс, Маделин Пейру, Стиви Уондър, Стинг и Майкъл Джексън. Хитове на Арита Франклин и „Бийтълс“ допълват програмата.

С темите за любовта, чудесата в живота, неочакваните обрати и щастливите случайности, с находчиви текстове и запомнящи се мелодии, тези песни са вдъхновявали поколения по целия свят и винаги звучат актуално.

17 години след първия съвместен проект Камелия Тодорова развива сътрудничеството си с Живко Петров. Тя записа в дует с него първия си джаз албум – „Перли“ (2001 г.) Заедно с триото му 5 год. по-късно тя реализира соул и ритъм енд блус албума Feels Like, а през 2007 г. го представи на акустичен концерт в Зала 2 на НДК. Сега за първи път Камелия Тодорова ще работи по джаз репертоар с JP3, като амбицията е впоследствие той да излезе в албум с работното заглавие „Перли 2“. Концертът A Song for You ще е първата й изява в акустичната зала „България“ и се провежда няколко седмици след националното й турне, по време на което двамата с Живко Петров се представиха на клубни сцени в София, Варна, Шумен, Габрово и Велико Търново.

KAN WAKAN с троен албум и премиера в София!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *