Две Марии и едно пиано – в космоса

По случай международния ден на космонавтиката

  • 12.04.2017
  • Sofia Live Club
  • вход 10 лева

На 12 април от 21 часа, в Sofia Live Club, с „Концерт за две Марии и едно пиано” Мария Каракушева и Мария Силвестър, по случай международния ден на космонавтиката, отново ще изстрелят снаряд на ентусиазма, таланта и виртуозността извън границите на разума. Първият им концерт, посветен на рождения ден на Силвестър и отделянето на Долна Канада (от там и изразът „Ти каква долна канада си!!!”) събра изключителна фенска аудитория и много гледания на стрийм-излъчването, което доказва само как новите технологии ограбват бедните пианистки и артистки. За това този път стрийм излъчване няма да има – който видял, видял!

Двете Марии са известни и от съвместния проект, посветен на филмовата музика -- „Музикални метафори”, но „Концерт за две Марии и едно пиано” представялва уникален микс между класическа музика -  

майсторски клавирни изпълнения, пеене, танци и stand up comedy.

Програмата, която постоянно се променя, включва  бърз преход  от Бетовен до Бийбър и обратно, във виртуозното изпълнение на Мария Каракушева (пиано) и Мария Силвестър (вокал, танци и разсъждения върху любовта, концертната дейност, живота, вселената и всичко останало).

Мария Каракушева, една от най-интересните млади български изпълнители и композитори (позната и с  проектите си Classic In The House, Classic In The Jazz и Grace On Air) е включила и авторски произведения в концерта, чието второ подзаглавие е „Две Марии и нищо непорочно”. Силвестър, която е известна най-вече с невероятните си импровизации по зададена тема,  е убедена, че всеки път концерта ще е наплъно различен и единственото, което няма да се променя са двете Марии.

Билети са напълно достъпни, както в мрежата на Евентим (10 лева от мрежата), така и на датата на самия концерт в Sofia LiveClub (15 лв. на входа). Само за тези, които не знаят коя е Валентина Терешкова, билетите са на двойна цена.