Mariza

Португалската певица ще открие турнето си в София

0 коментара Сподели:

Най-известната фадо певица в света Мариза започва турнето си за 2017 година от София! На 24 март в Зала 1 на НДК тя ще се срещне с многобройните си почитатели у нас! В спектакъла ще чуем песни от най-новия ѝ студиен албум Mundo, както и някои по-стари и любими на българската публика хитове.

Паралелно с подготовката за турнето и напрегнатата студийна работа, португалката записа парчето Livre (“Свободна") съвместно с хаус гуруто DJ MastikSoul! Вече е готово и видеото към песента, която има амбицията да проправи пътя на класическото фадо към модерните нощни клубове. 

„Livre има много силен и дълбок текст, но е напълно подходяща да се слуша и в клубовете. Това е песен, на която можеш да танцуваш, да подскачаш и да пееш“, казва Мариза. Запознанството ѝ с DJ MastikSoul датира още от гимназията, когато двамата правят първите си музикални опити. После талантите им ги отвеждат в съвсем различни посоки и жанрове.

„Мариза е наистина много голяма дива! Нямам думи да опиша какво музикално влияние има тя. Направихме песента Livre от първия път. Видя текста и го изпя ведната. Нямаше нито един фалшив тон, нищо! Всички бяха впечатлени. Работил съм с много талантливи хора, големи артисти, но тя е на едно друго ниво. Мариза е специална и несравнима“, споделя DJ MastikSoul.

DJ MastikSoul започва професионалната си кариера в началото на 90-те, живеейки едновременно в Португалия и във Франция. Досегът с различните култури, изгряващата електронна музика и африканските гени наследени от родителите му го превръщат в атрист с неповторим стил. В първите години се увлича по техното, но постепенно започва да черпи вдъхновение от хаус музиката, включвайки много перкусии и трайбъл. Вече 10 години DJ MastikSoul е едно от най-утвърдените имена на световната електронна сцена, участвал в колаборции с Tony Thomas, Tom Stephan, Grant Dell, Terry Francis, Nathan Coles, Layo, Circulation, Justin Drake от Peace Division и много други.

„Страхотно е когато можеш да работиш с човек, с когото ви обединява една и съща енергия. Тази колаборация беше голяма изненада за мен, но съм щастлива, че в крайна сметка приех предизвикателството. В тази песен гласът ми звучи по различен начин“, споделя кралицата на фадо музиката Мариза, която през миналата година получи третата си номинащия „Грами“ за албума Mundo.

Билети в мрежата на Eventim.bg.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *