Йордан Камджалов & Genesis Orchestra

Културната столица на България ще бъде завладяна от мистерията на реквиема

0 коментара Сподели:

Волфганг Амадеус Моцарт. Гениален, претворяван векове наред и все още неразбран – именно с него започва проектът „Свобода в класиката“. Проектът се ражда от желанието на хората, стоящи зад него, да направи класиката достъпна. Проектът разбива клишета и излиза извън границите на утвърдените правила. Класиката не е елитарна музика, тя може да  бъде достъпна за всеки човек. От любителите на класическата музика, до младите хора, до чужденците, които вървят по улиците ни с любопитни погледи,  до възрастните хора, които копнеят за един по-вълнуващ ден… До експериментаторите, новаторите, мечтателите, до хората, които не търпят граници.

За първи път в България, класически концерт си поставя амбициозната цел да напусне традиционната „обител“ на класиката – оперите, театрите, камерните зали и да влезе на едно място, твърде необичайно за такъв тип събитие – спортна зала. „Колодрума“ в Пловдив ще бъде озвучен от гениалната музика на Моцарт, и това може да шокира, да изненадва, но и да привлича, да буди любопитство. А не е ли точно това начина да докоснем хора, които по някаква причина смятат тази музика за чужда и далечна.

Изкуството не губи формата си, силата си, внушението си, когато е извадено от обичайната му среда. Напротив, тогава то звучи още по-истинско.

Чуй "Requiem" по един нов начин, разказан от Йордан Камджалов, GENESIS ORCHESTRА И МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЧОВЕКА.

Билети можете да закупите и на всички каси на Easy Pay в София и страната, за повече информация следете събитието във Facebook.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *