Klubнощ with Francois X

Електронният корифей oт светновния пулт към София

0 коментара Сподели:

Новата музикална платформа Coup d'etat в колаборация с DOMA Art Events кани световноизвестния диджей Francois X, за да намести София на световната музикална карта в поредицата от предстоящи събития под надслов Klubнощ. На 17 февруари в подлеза на НДК и новото пространство клуб HUNT, освен култувият френски диджей, пулта ще завладее и едно от най-известните имена в българската музукална електронна сцена DJ Steven, Metropolis. Това е може би първото от едно от най-вълнуващите музикални електронни събития за годината.

Francois X

Francois X се установява като ключова фигура в разрастващата се техно сцена на Париж. Независимо дали е сам или с Hiss : 1292 (колаборацията с Opuswerk ),

неговият уникален стил като диджей и продуцент въвлича публиката чрез кинематографичната си ярка атмосфера в хипнотично музикално изживяване.

След десетгодишно неспирно диджействане на бял свят излизат първите три албума, продуцирани от DJ Deep, отдавнашен приятел и ментор. С тях той не само успява да достигне най-силно публиката, но чрез тях песните му достигат до Marcel Dettmann. Francois X е също така съосновател на Dement3d заедно с Heartbeat, първият лейбъл, който подава ръка на артисти като Sandwell и Distirict in Paris и днес изцяло фокусиран върху привличането на развиващи се таланти и поствянето им редом до вече установилите се колеги-артисти като Polar Inertia (съвместен проект с Hiss : 1292 )

Музиката на Francois X е очаровала и прехласнала важен човек в живота му, а именно Marcel Dettmann, едновременно приятел и музикално вдъхновение. Така “Rising” се появява във Fabric 77 на Marcel, който изкарва песента през лейбъла си MDR и стартира кариерата на Francois X като международен артист. Освен всичко, двойният му албум We move as one заедно с Antigone е топло приет от пресата и публиката из цяла Европа.

Стабилните му сетове му подсигуряват резидентство в Concrete, световно известното парижко парти, както и запазено място в едни от най-известните клубове в Европа включително Berghain, Fabric, Fuse, Robert Johnson и на фестивали като AudioRiver, Exit, Weather and Interval.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *