Darren Emerson

Легендарният диджей с парти у нас за премиерата на Трейнспотинг 2

0 коментара Сподели:

Едно от ключовите имена на световната денс сцена през последните три десетилетия ще гостува у нас за премиерата на втората част на култовия „Трейнспотинг“,  който ще излезе по кината през февруари. За да отпразнуваме подобаващо завръщането на този истински феномен, белязал възприятията на цяло едно поколение, организаторите от Deviant nights ни поднасят специална изненада – легендарният Darren Emerson ще застане зад пулта в Mixtape 5 на 11 февруари 2017 за една незабравима вечер.

Звездата на тогава 19-годишния Дарън изгрява с бандата Underworld, с която издават 3 албума, достигащи продажби от над милион копия.

През 1995-а изкарват парчето “Born Slippy”, което Дани Бойл избира за саундтрака на „Трейнспотинг“ и което се превръща в своеобразен химн на това време.

Underworld оказват влияние на цялата музикална култура – Basement Jaxx и Daft Punk се вдъхновяват от тях за облика на концертите си, а банди като U2 и Radiohead вкарват електронно звучене в албумите си.  Емерсън продължава да е институция в електронната музика и след като напуска групата, като солов артист – незабравими остават ремиксите му на Fatboy Slim, Prodigy, The Chemical Brothers, Björk. Лейбълът му “Underwater” неслучайно е оценен от реномираната библия за електронна музика – “DJ Mag” и е определен като най-добрия на Острова. Успешен е и лейбълът му Detone, който издава единствено клубни сингли.

Техно-иноваторът не спира да твори и да ни изненадва и досега с някои мистериозни проекти като The White Lamp и Huffa, а напоследък колаборира с млади таланти и продължава да експериментира в живите си участия. Ще можем да се насладим на иноваторския му и експериментаторски талант на 11 февруари в Mixtape 5. Ограничено количество промоционални билети на цена от 19 лв. могат да бъдат закупени в Epay Go и мрежата на Eventim. След изчерпването им  редовната цена ще е 24 лв.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *