Okean Elzy

Световното турне на украинската рок банда с рекордни продажби в Европа и САЩ

0 коментара Сподели:

Световното турне на украинската рок банда ОКЕАН ЕЛЬЗИотчита рекордни продажби в редица страни по света. Концертът в Стокхолм, Швеция е продаден изцяло за рекордните три дни и предстои анонсирането на нова дата. Билетите за концерта в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк също са разпродадени за отрицателно време. Припомняме, че двегодишното турне на най-популярната рок група в историята на Украйна, което е в подкрепа на деветия й студиен албум “Без меж”,  ще продължи тази и следващата година.

ОКЕАН ЕЛЬЗИ ще завършат годината със своя първи концерт в България, на 23 декември, в Зала 3 на Националния дворец на културата. Билетите за шоуто в София все още са налични и могат да се закупят от мрежата на Ивентим и Тикетлоджик.

През последните десетилетия ОКЕАН ЕЛЬЗИ се превръща в събитие както за феновете на рок музиката в Украйна, така и за цялото украинско общество. Със своя уникален мелодичен стил, вдъхновяващото си сценично поведение и задълбочени текстове, бандата винаги пълни стадионите и залите при участия в родната си страна, както и в Беларус, Русия, САЩ и редица други държави. През юни 2014 г. шоуто им на Олимпийския стадион в Киев, по случай 20 – годишнината на групата, поставя рекорд за най-многобройна публика на концерт в Украйна – над 75 000 души. ОКЕАН ЕЛЬЗИ е сред най-популярните рок групи в цяла Източна Европа и има фенове също в Индия, Израел, Афганистан, САЩ, Австралия, Канада и много други страни.

Фронтменът на групата Святослав Вакарчук, който е също вокал и автор на текстовете, е най-голямата музикална звезда на Украйна и една от най-популярните обществени фигури в страната. Показателно за неговата известност е, че при скорошно проучване, ако той се беше кандидатирал за президент, щеше да бъде избран.

Билети за българското им шоу са налични в мрежите на Eventim.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *