Gigi Testa

0 коментара Сподели:

Gigi Testa – eдин от най-силните агенти на Италианската хаус сцена идва в София по покана на Soul Fiction на 19 ноември. След летните гастроли заедно с Ralf Gum от Германия и Jose Marquez от САЩ, Soul Fiction се завръщат на Софийска територия, за да продължат клубната серия от партита с чуждестранни гости в бар Tell Me. Време е отново да се потопим в дълбините на глобалната хаус сцена, този път заедно с Gigi Тesta, който пристига от грaдът на Везувий – Неапол, за да ни покаже защо не случайно е един от любимите диджеи на култовите Joe Claussell и Timmy Regisford.

Gigi Testa започва да миксира по домашни партита на приятели в Неапол в края на 90-те години, като по това време е силно увлечен от класическата хаус сцена на Ню-Йорк, както и от легендарните клубове The Loft и Paradise Garage. Любовта му към автентичния, истински звук на хаус музиката, не след дълго преобръща възприятията му и той набързо заменя плочите на Earth, Wind & Fire, Fela Kuti и Kool & The Gang с музиката на Strictly Rhythm, Nervous, MAW и други основополагащи хаус музиката в Ню-Йорк лейбъли. Повлиян от различни музикални течения, Gigi започва да продуцира авторска музика, която по негови думи е абсолютно освободена и нерамкирана, заради което успява да комбинира успешно различни култури и звуци в един универсален танцувален ритъм. Парчета като “Chango Chant” и “Anikulapo” показват много ясно визията на Gigi Testa да преплита различни елемeнти, създавайки своята идентична визия за глобални хаус ритми. Именно това води до основаването на World Peace Music – лейбъл, фокусиран върху издаването на хаус музика в най-чистата и духовна форма, а в първaта плоча участие взима госпел легендата Kenny Bobien.

Един от основоположниците на италианския колектив NEUHM (Not Everybody Understand House Music), Gigi Testa бързо набира сила и започва да пуска на редица партита заедно с Louie Vega, Joe Claussell, Todd Terry, Francois K, Kenny Dope и много други светила от емблематичната хаус сцена на Ню-Йорк. Участва в последния Boiler Room в Неапол редом до Omar–S от Детройт. На тазгодишният  Amsterdam Dance Event, NEUHM празнуваха своята 5-та годишнина, където Gigi пуска редом с Francois K и Timmy Regisford. Само за 5 години семейството на NEUHM се е превърнало в най-основаната движеща сила на италианската ъндърграунд хаус сцена, канейки имена като Black Coffee, Kerri Chandler, Tony Humphries, Ron Trent, Body & Soul, Zepherin Saint, Osunlade и редица други.

На 19-ти ноември Gigi Testa гостува в София, за да ни покаже дали наистина италианците го правят по-добре. Освен него, по традиция в партито ще се включат Soulful Traveller & George Quest. 19 ноември – Tell Me bar, София. Начало 22.00ч.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *