3 идеи за един по-артистичен ден в Пловдив

Един ден в любимия град, които ще направят усмивката ти О‘майна!

0 коментара Сподели:

Градът на тепетата е честа спирка за хора от всяка точка на България и причините това да е така не са нито една, нито две, нито двеста. Още повече са. Красотата му е необятна, историята още повече (все пак градът се намира върху археологически находки), а присъствието на изкуство под всякаква форма се усеща от началото на табелата.

Нашата бъдеща Европейска столица на културата става по-красива и будна от всякога, а ние оставаме жадни за близката ѝ компания, просто защото е хем древна, хем вечна, хем и млада и О‘майна!

Пловдив е градът, в който постоянно се случва нещо интересно, неслучайно доста често тръгваме натам без план, напълно спокойни, че ще споделим времето си повече от приятно. Този път обаче сме решили да вмъкнем две октомврийски събития, които си имат конкретни дати на календара и си заслужават букването.

ВРЕМЕ ЗА ТЕАТЪР

РИБАРЯТ И НЕГОВАТА ДУША

Тази постановка по Оскар Уайлд е със статус mustи изобщо не преувеличаваме. Пресъздадена под режисурата и вселенския талант на големия Мариус Куркински и събрана в образите на прекрасните актьори Владимир Карамазов, Ана Пападополу, Радена Вълканова и Велислав Павлов, тя ще обърне поглед към едни от най-дълбоките и безкрайни въпроси в историята на човечеството.

Възможно ли е човек да общува с душата си? Достойни ли сме да говорим с нея? Били ли сме някога заедно? Напълно ли сме се забравили?

Наистина ли любовта е толкова силна и невъзможна? Защо, когато идва любовта, душата трябва да си отиде? Къде ще се срещнат любовта и душата? В човека ли ще се срещнат?“…

В тези вечни въпросителни ще се потърсим в спектакъла на Куркински, който, без да променя оригиналния текст на Уайлд, пренася приказната история на сцената на Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив. Датата е 15 октомври, а повече детайли можеш да срещнеш тук.

ВРЕМЕ ЗА КУЛИНАРНИ НАХОДКИ

ФЕРМЕРСКИ БАЗАР НА БУНАРДЖИКА

Тук вече ще нахраним едни други сетива, при това напълно здравословно. Разгръщаме календара малко по-широко и ограждаме със зелен цвят всяка една сряда до края на месеца, защото именно тези дни, в периода 10 – 31 октомври между 16:00 и 20:00 часа в Пловдив ще се открие първият фермерски базар в парк Бунарджика.

Идеята е той да се превърне в традиционно събитие, а ние стискаме палци това да стане абсолютен факт и да имаме по-често възможността да избираме от „извора“ качествени храни и напитки.

Разнообразието от био и екологични продукти е значително, включва местни фермерски, занаятчийски и, забележете, етно храни, така че сега е моментът да си припомним правилото „човек е това, с което се храни“ и да направим своят правилен избор.

Базарът ще се състои в парк Бунарджика, на самата централна алея в подножието на хълма и освен на вкусната храна посетителите ще могат да се насладят и на подбрана жива бира и О‘майно фермерско вино, а в случай че ти е необходима повече информация, провери тук .

ВРЕМЕ ЗА ШОПИНГ

COLLECTIVE

За финал ще добавим още нещо, което най-вероятно не пропускаш да направиш, преди да запалиш колата на връщане – шопинг тур по следите на стилно подредената селекция „закачалки“. Предполагаме имаш напълно изграден фешън мап, но ако в него не присъства мултибранд магазинът Collective, съветваме те да маркираш и този спот.

Това е мястото, на което съвсем успешно ще подсилиш своята индивидуалност, подчертавайки я от глава до пети.

Изборът от дрехи и обувки на световноизвестни брандове, като Juicy Couturе, Calvin Klein Jeans, UGG Australia, Converse, Franklin & Marshall, Karl Lagerfield и много други ще задоволи и най-капризната ти частица. Така че сме сигурни – ще излезеш от пробната с пълни ръце.

Вратите на Collective те чакат широко отворени в Mall Plovdiv, а тук можеш да добиеш представа за находките при тях.

Ето и няколко събития в столицата, които ще те обогатят.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *