Есен с розов привкус

Българската роза се оказа с още немалко омайни качества, а ние селектирахме едно от тях, този път в областта на кулинарното изкуство

0 коментара Сподели:

За щастие всички тук сме имали късмета да се родим в страна с невероятно красива природа. От всичко може да се оплакваме, ама за чара и изобилието ѝ дума не смеем да кажем. Накъде обаче бием?! Директно и право към кулинарията, като далеч няма да стане дума за картофи, чушки и начина им на отглеждане. Ще си поговорим на малко по-хай левъл тема, която предизвиква апетит за не едно от сетивата ни, визирайки в частност цветето, което слави България на длъж и шир. Българската роза и нейните свръхспособности.

 

Във времето, в което все по-често чуваме и опитваме магиите в чиния на непрестанно явяващите се ма хоризонта виртуозни кулинари, не е някаква новост за окото картината в бялото платно да е украсена с мъничко ефирен розов цвят.

Иска ни се обаче да обърнем внимание не на декоративната страна и красотата на масата, а на ползата от българската роза, вкусовите ѝ качества и не на последно място – полезните ѝ съставки, и тук точно вратата отварят Rosey’s mark.

Чай от рози

Включи го в менюто с напитките си и няма да съжаляваш по нито един параграф. Детоксикиращият му ефект е гарантиран, да не говорим, че и вкусът му е прекрасен, ненатрапчив, а приготвянето му изисква едва 10 минути. 

Направи своята чаша розов цвят, като залееш 1 с.л. сушен розов цвят с 200 мл. вода, чиято температура не надвишава 85 градуса.

Остави да престои между 4 – 7 минути. Можеш да го пиеш така, можеш да добавиш две зрънца карамфил или щипка зелен чай за по-интензивен вкус, както почувстваш вкуса като свой. Прецеди „вълшебната отвара“ преди употреба. Идеално приготвеният чай от рози има жълт цвят и деликатно спомага за ускоряване на храносмилането.  

Сирене „Бри“ с цвят от роза

Това сирене е любимо на целия свят и това е ясно като бял ден. Едва ли обаче са много тези от нас, които са му се насладили именно в тази божествена комбинация, затова го селектираме в предложенията си моментално. Помислили сме, разбира се, за времето и усилията, които трябва да вложиш в изпълненията на рецептата, и ти гарантираме – хем е лесна, хем е бърза – някъде около 20 минути ще ти отнеме, и носи със себе си много приятен вкус. Ще се убедиш в това сам…

Сега по същество. Необходими са ти едно кръгло сирене „Бри“ около 450 г, пакетче желатин, четвърт чаена чаша студена вода, две чаени чаши бяло вино и много важната съставка – розови цветове.Следващите стъпки са елементарни дори за кулинарните лаици – „обличаш“ сиренето от всяка страна с намокрените с малко вода розови листа, желатинът го загряваш на водна баня и го смесваш с виното, и когато е готов, с помощта на четка го разстилаш върху розовите листа. Следва да разрежеш Бри-то и удоволствието за сетивата вече е на един аромат разстояние. Наслади му се.

Последно ни се иска да завършим листата с менюто си от рози традиционно, затова избрахме да го направим с „десерт“, по-сладък от захар.

Разбира се, това далеч не са всички възможни рецепти с присъствието на розата. Кулинарният пейзаж вече е толкова богат на аромати и вкусове, че стига да искаме, може да докоснем сетивата си до невероятни измерения в това изкуство. Тук е моментът да споделим и за още един доста силен и съществен участник именно в приготвянето на храни и напитки с цвета на розата.

Само с помощта на няколко капки, новата розова вода за готвене и пиене чрез разреждане от Rosey'smark има способността да преобрази към нещо здравословно и с много приятен вкус както напитки, така и ястия и десерти.

В пълно кулинарно вдъхновение я превръща това, че е 100% натурален продукт, който за разлика от съществуващите на пазара не съдържа просто екстракт от роза, ами представлява розова вода, директно дестилирана от свеж розов цвят.

С други думи, розовата вода на Rosey’smark притежава високи стойности на естествено съдържано розово масло, поради която причина и се разрежда, а не се консумира директно. Може да се приготви напитка, разредена във вода, чай, сок, дори кафе, както и да се ползва за готвене като подправка към десерти, сладкиши и основни ястия. Не забравяй все пак, че розата със своето лечебно свойство е известна от няколко хилядолетия и никак не е излишно да имаш тази информация като удивителен знак. Българската роза е рядко цвете с изключителни качества, което е незаменима съставка не само във високотехнологичната козметика, парфюмерията и фармацевтичната промишленост, но също така е и особено полезна съставка в хранителната индустрия, при това в световен мащаб. Розовата вода в твоята напитка спомага хидратацията, благоприятства храносмилането и допринася за подобряване на настроението в стресови и депресивни състояния.

Точно тази „тайна“ искат да споделят с нас Rosey’smark чрез най-новия висококачествен продукт от „гурме“ колекцията им, а именно розовата вода за пиене и готвене.

Затова, задължително я опитай като добавка към ежедневната ти доза вода, в пропорция 1 чаена лъжичка розова вода към 200 мл питейна вода.

Макар и създадена по желание на професионални шеф готвачи и просветени кулинари, вярваме, че стъклената 250 мл бутилка ще намери своето място и в твоята кухня. Все пак присъствието ѝ във флоралната гастрономия е истински специално и ни се струва напълно логично да ѝ се довериш.

В случай че искаш да се докоснеш до по-широка гама от качествени хранителни продукти с рози, в колекцията на Rosey’smark можеш да избереш 100 процента натурални продукти.

Виж как да се грижиш за косата си.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *