4 сутрешни бюти трикове с голям ефект

Сутрин по първи петли грижата за кожата е фундаментална

0 коментара Сподели:

Когато бяхме на 10, ни стигаше просто да си измием очите, за да се хвърлим със засилка към чинията с юфка или макарони, преди да хукнем навън. Днес обаче ни е все по-важно как започваме деня. И по отношение на закуската и по отношение на хигиената и грижата за кожата на лицето.

Ето няколко лесни начина да събудиш погледа, да озариш лицето и излезеш от къщи красива, без да си откарала няколко часа пред огледалото, следвайки постулата “Днес станах по-рано, за да закъснея, без да бързам!“.

Премахни подпухването от очите за 3 минути

Събуждаш се, опитваш се да отвориш очи, миеш зъби, пиеш кафе, пак се опитваш да отвориш очи, но единственото, което успяваш да видиш, са торбичките като пазарски чанти под тях. Ако нямаш специална охлаждаща маска за очи, с която да полежиш още малко, използвай пакет с охлаждащ гел – продава се в повечето аптеки. Дръж един такъв в хладилника, за да ти е подръка, когато се наложи да се съживиш след тежка нощ.

Освежи лицето за 4 минути

Имаш ли от онези хитри пликчета, които пълниш с вода и буташ в камерата, за да се сдобиеш с няколко ледени блокчета за живителния джин-тоник след работа?

Ако се случи броят на питиетата да е обратнопропорционален на часовете сън и това да се изпише върху лицето ти на сутринта, можеш да го върнеш в света на живите с този трик.

Почисти кожата от остатъчните замърсявания с мицеларна вода, измий лицето с вода и го обртрий с кубче лед, докато се разтопи. Гарантирано ще се събудиш и вътрешно, и външно!

Направи си сам

Ако си DIY фен, не ти се прахосват пари или просто ти е важно какво слагаш върху лицето, направи си натурален мист, с който да освежиш лицето както сутринта, така и по всяко време на деня, щом усетиш зачервяване, омазняване или дискомфорт. Запари чист зелен чай (без да го подслаждаш) и го изчакай да изстине, прецеди го през фина цедка и го прехвърли в малък пулверизатор със спрей-помпа на винт (продават се в големите дрогерии), който лесно да пъхнеш в дамската чанта и да използваш при нужда.

Малкото е повече, стига да е точно

Всички сме виждали как гримът може да преобрази едно лице до неузнаваемост, понякога с положителен, друг път – с отрицателен знак.

Тънкостта на упражнението е да знаеш как и колко, останалата магия е в текстурата и формулата на продукта, който ползваш.

Коригиращият фон дьо тен флуид Vichy Dermablend съдържа висока концентрация на пигменти (30%) за оптимално покритие на несъвършенства като неравномерен тен, тъмни кръгове, зачервявания и белези. Формулата му е обогатена с глицерин и растителни масла, което прави разнасянето и прилягането върху кожата лесно и безпроблемно, а текстурата е лека и комфортна, оставяйки лицето кадифено гладко.

Ако кожата ти е мазна, с неравна повърхност и склонна към акне, опитай коригиращия фон дьо тен за изглаждане повърхността на кожата Vichy Dermablend 3D Correction. Формулата му е обогатена със салицилова киселина, която видимо намалява несъвършенствата, и еперулин, който има успокояващо действие.

И двата продукта дават отлично ниво на хидратация заради термалната вода Vichy, включена в състава им; имат слънцезащитен фактор 35, което, знаеш, е важно целогодишно; издръжливостта им е 16 часа, за да няма разочарования в средата на деня, а цветовата им гама вече предлага избор от цели шест нюанса*.

*Към четирите досегашни нюанса на фон дьо тените Dermablend (15 Опал, 25 Телесен, 35 Пясъчен и 45 Златист) вече може да откриетеоще два – 20 Ванилия и 30 Бежов.

Прочети повече тук.

Продължавай да се грижиш за кожата си.

Тагове: красота blondfox VICHY
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *